Силен Левски с втора поредна победа, Марин Петков блести с два гола

Силен Левски с втора поредна победа, Марин Петков блести с два гола

Topsport.bg

23-10-2021, 20:35

Левски записа втора поредна победа в efbet Лига. "Сините" се наложиха с 3:0 над Пирин в мач от 12-ия кръг на първенството.

Срещата на "Герена" се игра без публика заради наказание на домакините. Две попадения станаха дело на младия Марин Петков, а в края Билал Бари оформи крайния резултат. Това е второ попадение от два мача за централния нападател на "сините".

Марин Петков замени в стартовия състав наказания Андриан Краев, а другата промяна в единадесеторката на Станимир Стоилов беше включването на Хосе Кордоба, който действаше на мястото на неубедителния в последно време Христос Шелис.

След силна игра и доминация над съперника, "сините" завоюваха трите точки след като в миналия кръг се наложиха над Локомотив (София). Левски е на 8-ата позиция с 14 точки, докато Пирин продължава да е закотвен на дъното с едва 8 пункта.

Срещата започна с натиск на "сините". В 19-ата минута дойде и първата опасност за домакините. След центриране от корнер Билал Бари скочи най-високо и отправи удар с глава по посока вратата на Пирин, но топката мина на около метър от десния страничен стълб.

В 25-ата минута, Марин Петков откри резултата за Левски,. Младокът получи хубав извеждащ пас от Георги Миланов, овладя на гърди и с левия крак преодоля Ник Хенгелман за 1:0. В първия момент попадението бе отменено заради засада, но след преглед със системата ВАР се видя, че такава нямаше. До края на полувремето, домакините продължиха да доминират, но не създадоха нови голови положения. В първите минути на втората част "орлетата" опитаха натиск.

В 56-ата минута, Брахими свали с глава към Станислав Костов, който от границите на наказателното поле стреля силно и удари напречната греда. В 63-ата минута, Радослав Цонев изпълни от корнер, Станислав Манолев опита да избие, но само отклони към Марин Петков, който засече от въздуха за 2:0, вкарвайки втория си гол в мача. В 71-ата минута, Здравко Димитров беше много близо до това да направи 3:0 като изскочи на изгодна позиция, но в последния момент Петър Занев изби топката.

В 90-ата минута, Гьоко Зайков изрита една топка напред, вратарят излезе и изби лошо, Бари засече и наказа грешката му за 3:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини