"СИНЯТА ПРОКОБА" ПРОДЪЛЖАВА! Левски остава без трофей от 2009 година (СНИМКИ)

Novsport

23-06-2020, 22:23

Актуалният носител на трофея на Купата на България Локомотив (Пловдив) е първият финалист в тазгодишното издание на турнира.

"Смърфовете" ще могат да защитават трофея си на финалния мач, след като елиминираха Левски на 1/2-финалите с общ резултат 2:0.

След като на "Лаута" черно-белите победиха с 2:0, тази вечер под проливния дъжд на стадион "Георги Аспарухов" двата отбора не си отбелязаха голове и завършиха 0:0.

Срещата очаквано започна по-активно за домакините, които се опитваха да вкарат бърз първи гол и да внесат напрежение у съперника. 

В 22-та минута обаче дойде първото по-интересно положение пред Луков, след като Станислав Иванов се опита да намери Спиерингс на скорост зад гърба на защитата, но халфът се размина на сантиметри от топката. 

Две минути по-късно отново Станислав Иванов имаше отличен шанс да открие, но ударът му с левия крак от няколко метра премина встрани от целта. 

В 43-та минута Георги Георгиев направи страхотно спасяване след удар на Карагерен и успя да запази вратата си суха. 

На почивката Георги Тодоров пусна в игра Мартин Райнов и Найджъл Робърта. Това даде известен резултат, като в 57-та холандецът беше намерен зад гърба на защитата и запази топката, но не успя да намери Паулиньо. 

Именно бразилецът пък застраши сериозно вратата на гостите в 64-та минута, но Мартин Луков спаси по отличен начин удара му с глава. Само минута по-късно след разбъркване в наказателното на гостите Робърта стреля със задна ножица, но отново вратарят на "смърфовете" беше непоколебим да спаси, а Райнов пропусна да добави топката в мрежата. 

След 80-та минута гостите се отдръпнаха в половината си, но това не помогна много на Левски, които трудно намираха път към вратата на Локомотив. 

Две минути преди изтичането на редовното време Луков отново бе на висота, след като Робърта се извиси в наказателното поле и стреля с глава, но стражът изби с една ръка топката, която със сигурност влизаше във вратата му. 

В първата минута на продължението пък Левски вкара гол, след като Каргас засече топката от корнер, но Никола Попов отмени попадението, заради нарушение на бранителя при отскока.

Така прокобата на Левски остана да виси над клуба, като последният им трофей ще остане шампионската титла от 2009 година. На финала Локо (Пловдив) ще очаква победителя от другата полуфинална двойка ЦСКА-Ботев (Пловдив), като първия мач между двата отбора завърши наравно 0:0 в Пловдив.

Левски - Локомотив (Пд) 0:0

Стартови състави:

Левски: Георгиев, Горанов, Ейолфсон,  Каргас, Миланов, Паулиньо, Славчев, Мазурек, Тиам, Спиерингс, Иванов

Локомотив (Пд): Луков, Алмейда, Масоеро, Петрович, Витанов, Умарбаев, Карагерен, Томашевич, Салинас, Илиев, Аралица

90+6 - Край на мача! Локомотив (Пловдив) се класира за финала с общ резултат 2:0.

90+1 Левски вкарва гол чрез Каргас, но нарушението е отменено, заради нарушение на бранителя!

88 - Робърта отново е спрян от Мартин Луков, след като холандецът стреля с глава, но стражът с една глава изби над гредата.

82 - Локо (Пловдив) прие играта откровено в собствената си половина, но Левски така и не успява да създаде опасност пред Луков

65 - Какви пропуски за Левски! След разбърквания в наказателното на гостите първо Райнов, а след това и Робърта пропуснаха златни шансове за гол!

64 - Перфектен удар с глава на Паулиньо, но Луков с отлично спасяване запазва вратата си суха!

57 - Първи шанс за Левски след почивката, Робърта получи зад гърба на защитата, но не успя да намери добре Паулиньо

48 - Играта е временно спряна след като е хвърлена димка, която направи видимостта на терена почти нулева

46 - Начало на второто полувреме. Мартин Райнов и Найджъл Робърта влизат в игра за домакините вместо Мазурек и Спиерингс

45 - Край на първото полувреме при резултат 0:0

43 - Страхотно спасяване на Георги Георгиев, който спря Бирсент Карагерен!

37 - Хали Тиам получава първия жълт картон в мача след грубо нарушение срещу Салинас

24 - Какъв пропуск! Станислав Иванов имаше отличен шанс да открие, но след като преодоля няколко футболисти в черно и бяло не успя да насочи топката в очертанията на вратата!

22 - Станислав Иванов пусна отличен пас към Спиерингс, но атакуващият халф не достигна до топката за сантиметри

19 - Паулиньо и Спиерингс се разминаха с топката след центриране на Горанов, но е вдигнат и флаг за засада

 7 - Левски се опитва да всее напрежение в защитата на гостите, търсейки бърз гол, но без успех до момента

 1 - Начало на срещата в София! 

Източник: Novsport

Последни новини