СК към БФС проведе семинар за реферите в женското направление с участието на водещ експерт от УЕФА

СК към БФС проведе семинар за реферите в женското направление с участието на водещ експерт от УЕФА

Topsport.bg

27-02-2023, 15:10

През изминалия уикенд в София се проведе обучителен семинар за жените съдии под ръководството на председателя на СК към БФС Виктор Кашай. В събитието участие взеха общо 19 водещи рефери, асистенти и наблюдатели, които преминаха фитнес тест, изпит за Правилата на играта, видео тест, практическа сесия на терен, теоретични лекции, както и сесия за ментална подготовка. Освен Кашай, лектори и инструктори на семинара бяха още Радан Мирянов, Милко Николов, Атанас Бозев и водещият експерт на УЕФА в женското съдийско направление Джионджи Гаал (Унгария).

През лятото на 2022 г. Съдийската комисия на БФС стартира Програма за развитие на женското съдийство с амбицията да привлече и да развие кадри в женското направление. Под ръководството на Милко Николов (водещ инструктор при жените съдии) през последните 6 месеца бяха организирани серия от онлайн срещи, изпити за Правилата на играта, видео и физически тестове, целящи да се определи общото състояние на съдийките на месечна база.

През следващите месеци на българските съдии жени им предстои участие в състезания под егидата на УЕФА, мачовете от Държавното първенство за жени, както и от Зоналните и Областните първенства за мъже.

Източник: Topsport.bg