"Скай Спортс": Пловдив завърши втори зад шампиона Лудогорец

Novsport

31-08-2020, 17:44

Локомотив Пловдив предизвика объркване в една от водещите английски медии, след като беше изтеглен като съперник на Тотнъм във втория квалификационен кръг на Лига Европа. От “Скай спортс” написаха в своя сайт, че Пловдив (както наричат отбора в текста си) е завършил на второ място след Лудогорец в българския елит през изминалия сезон и че така се е класирал за предварителните кръгове на турнира.

“Смърфовете” обаче се класираха за Лига Европа не през първенството, а през Купата на България, която извоюваха след победа с ЦСКА на финала. Също така именно “червените” спечелиха сребърните медали в efbet Лига, а не Локомотив, както пише английската медия.

Пловдивчани завършиха на пето място в крайното класиране, като бяха изпреварени още от Славия и Левски. Объркването на “Скай Спортс” идва най-вероятно от факта, че Локо наистина завърши на втората позиция, но в редовния сезон на българското първенство. Във фазата на първата шестица обаче формата на отбора спадна и в крайна сметка той приключи кампанията като пети в таблицата. Междувременно, английският вестник “Дейли мейл” определи съперника на Тотнъм като “българските дребосъци Локомотив Пловдив” в заглавието на материала си за жребия, а в самия текст ги описа като “сравнително непознат отбор”. Оттам акцентират и върху скромния 13-хиляден стадион в “Лаута”, който е значително по-малък от “бляскавото и модерно” 62-хилядно съоръжение на “шпорите” в Северен Лондон. Подобно на колегите си, от “Сън” също определят Локомотив като “дребосъци” и споменават за скромността на техния стадион.

Източник: Novsport

Последни новини