Слави Жеков: ЦСКА и Левски не са тези отбори, които бяха

Слави Жеков: ЦСКА и Левски не са тези отбори, които бяха

Novsport

02-03-2021, 10:24

Бившият халф Слави Жеков бе част от състава на Черно море, загубил финала за купата от ЦСКА на "Васил Левски" с 1:3 през 2006-а.

Все пак 4 години по-късно той вдига отличието с Берое, който по онова време е боден от сегашния наставник на варненци Илиан Илиев.

44-годишният Жеков, който в момента е треньор в школата на заралии, има 2 престоя на "Тича" (2002/03 и 2005/07) и 4 при старозагорци, чийто юноша е.

Той коментира пред "Тема Спорт" изминалия двубой между варненци и Берое, както и предстоящите им срещи за купата съответно срещу ЦСКА и Левски.

Г-н Жеков, коментарът ви за двубоя между дбата тима, които белязаха кариерата ви като футболист - Черно море - Берое (2:1)?

- Не особено заслужена победа на Черно море. Варненци спечелиха единствено с агресия. Тя липсваше на Берое, което беше признато и от Димитър Димитров-Херо след края. Относно шампионата мисля, че силите са толкова изравнени и побеждава този, който е по-агресивно настроен и по-мотивиран. Това бе козът на Илиан Илиев в срещата на "Тича". Той се е доказал като сериозен мотиватор.

Какво очаквате от мачовете на Черно море и Берое за купата съответно срещу ЦСКА и Левски в София?

- Това са двубои с различна от шампионатните сблъсъци психология. Играе се в един мач, в който всичко може да се случи, включително и да се стигне до дузпи. Очаквам тактическо надлъгване от треньорите. Лично за мен в родния футбол вече няма понятие грандове. С изключение на Лудогорец всички останали отбори са на сходно ниво. Дори разградчани печелят вече повече с манталитет, отколкото с чисто спортно-технически качества.

Кое очаквате да реши битките?

- Видно е, че ЦСКА и Левски не са тези отбори, които бяха преди години, и вече все по-често губят на своите стадиони. Напоследък особено сините. И двата отбора обаче ще се хвърлят максимално в турнира за купата, за да осмислят сезона си. ЦСКА все пак още има минимални шансове в шампионата, но с оглед двубоя в Разград едва ли ще спрат Лудогорец. Барненци и старозагорци имат дълбоки традиции в турнира за купата, вече са я печелили. Надявам се, че Берое ще достигне минимум до финал. А защо той да не е срещу Черно море.

Притеснява ли ви нещо преди двубоя на "Армията" и този на "Герена"?

- Притеснявам се единствено от съдийския фактор, който си пролича в последните мачове - на Черно море срещу Берое и на ЦСКА срещу Черно море. Берое и варненци имат голям шанс да изненадат Левски и ЦСКА, ако съдийството е на ниво. Очакват ни напечени и интересни осминафинални дуели. През сезона и двата тима вече показаха, че могат да се опънат на съперниците си на техните стадиони.

Източник: Novsport

Последни новини