Славиша Стоянович: Трябва да намерим правилната философия в нашата игра

Славиша Стоянович: Трябва да намерим правилната философия в нашата игра

Novsport

27-02-2021, 17:22

Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович говори пред медиите преди гостуването на "сините" на ЦСКА 1948 в неделя.

Наставникът на тима от "Герена" разкри, че освен Божинов, който цяла седмица не е тренирал с тима, с болки е и халфът Симеон Славчев.

"Има няколко проблеми с контузии. Симеон Славчев има болки след тренировката вчера. Божинов не е тренирал цяла седмица. Надявам се след тренировката днес да нямаме повече проблеми.

През цялата подготовка правихме две схеми. Сега да видим на кои играчи можем да разчитаме. Не трябва много да се усложнява и да се сменя всеки мач. По принцип имаме две и можем да ги сменяме. Трябва да намерим максимално добрата възможност за нашия тим и нашите футболисти", каза Стоянович.

"Двубоят с Етър не беше добър за нас. Етър не е слаб отбор и не можеш да очакваш да отидеш там и да спечелиш. Трябваше да отбележим. Имаме проблем с реализацията. Тренираме го това. Трябва по-бързо да започнем да вкарваме голове, защото ще губим точки. По-добре са физическите новите, но не са идеални. Трябва да започнат да играят. 90 минути на мач е едно, на тренировка е друго.

Робърта е тук, но не знам какво става. Има разни приказки, които не искам да коментирам. Нека мине утрешният ден и да стане понеделник, защото ако понеделник е още тук, ще остане до юни. Моята дума би трябвало да има значение, но не искам сега да коментирам. Робърта е супер на тренировка. Страшно е мотивиран, ядосва се на себе си защо не вкарва голове. Аз му казвам да остави емоцията на една страна и да бъде по-спокоен в наказателното поле. Той може да вкарва и с ляв, десен крак и с глава само да е по-спокоен", каза още словенецът.

"ЦСКА 1948 е компактен отбор. Знаят как да променят схемата по време на мача. Имат физически силни и високи играчи. Трябва да сме максимално концентрирани утре. Направили сме добър анализ.

За съжаление не можем да сравним Левски от преди 2 години и сега. Със сигурност сега е по-друго и атмосфера и напрежение и качество на футболисти. На някой позиции няма сравнение. Имахме футболисти като Хали Тиам, Холмар, Обертан, Кабрал. Много повече футболисти, които можеха да вкарват. Сега не е така. Имаме по-малко играчи, които могат да се разпишат. Тук сме да стабилизираме отбора.

Ние търсим победата всеки мач. Когато Левски е победил ЦСКА 1948 ние не сме били тук. Цоневи значат много за този отбор, Адриан Краев също. Шестима играчи от онази победа ги няма. Сега пристигнаха играчи след подготовката. Трябва ни време да се комплектоваме и да намерим максимално добра химия.

Ние трябва да сме реалисти. Далеч сме от първата шестица като точки. Ако искаме да влезем, трябва да спечелим много мачове, а някой от първата шестица да започне да губи. Не искам да правя сметки. Трябва да намерим философията и играта си. Да се харесваме на феновете", добави Стоянович.

"Ако знаех колко време ще ни трябва, щях да съм много по-спокоен. Във футбола има много непридвидими неща и такива, които не зависят само от треньора. Надявам се адаптацията на новите да стане по-бързо. Следващата седмица е много важна за нас, но трябва първо да спечелим утре. След това ще мислим за мача за Купата и за Ботев. Трябва да сме умни и концентрирани", завърши треньорът на "сините".  

Източник: Novsport

Последни новини