Славия - Арда: 1:0

Славия - Арда: 1:0

Topsport.bg

02-04-2022, 16:17

Отборите на Славия и Арда откриват предпоследния кръг от редовния сезон в efbet Лига. От 17:30 часа в столицата, двете селекции ще премерят сили на стадиона в квартал "Овча купел", като срещата сякаш е по-важна за домакините, борещи се със зъби и нокти за попадане в престижната първа шестица.

По време на паузата за национални отбори Славия победи Янтра Габрово с 3:0 в контролна среща. Ветеранът Георги Петков се завърна в групата след тежката си травма, въпреки че не взе участие. Столичани вече уредиха документите за скорошния защитник на Левски Гьоко Зайков, а три турски клуба продължават да следят Радослав Кирилов, един от които е Гьозтепе, който беше на крачка от привличането на нападателя през зимата.

Възстановен за днешния сблъсък е Емил Стоев, а Ертан Томбак също се завръща след наказание.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

Арда пък надделя над Марица (Пловдив) с 2:1 в контрола по време на паузата. На "Арена Арда" големите новини са свързани с новите собственици на клуба. Основен акционер и изпълнителен директор на тима е Ахмед Моллахасан. Под въпрос за мача остава Иван Тилев. Очаква се Ласана Н"Дайе и Ел Мами Тетах да бъдат картотекирани за този кръг.

"Белите" продължават битката за участие в първата шестица, като заемат шестото място с 33 точки, с една повече от седмия Берое. Кърджалийци пък са девети с 28 пункта. Само победа над Славия оставя математически тима в битката за Топ 6.

Главен съдия на срещата е Васимир Ел-Хатиб, с помощници Димитър Русев и Владимир Велев. С ВАР ще се занимават Волен Чинков и Мирослав Иванов. Делегат на БФС е Кирил Лозанов, а работата на реферите зорко ще следи Георги Славов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини