Славия - Ботев (Враца): 1:0 (Развой на срещата по минути)

Славия - Ботев (Враца): 1:0 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

30-10-2021, 13:23

Славия и Ботев (Враца) откриват 13-ия кръг в efbet Лига днес в 14:15 часа. Всеки от двата тима се нуждае от трите точки, макар те да се намират на доста различни позиции в таблицата. "Белите" са фаворит в двубоя, но врачани със сигурност не идват в "Овча купел" като обречени.

Славия бе приятната изненада в началото на сезона, като тимът демонстрира приятна за окото игра и постигна доста позитивни резултати. Напоследък обаче машината на Златомир Загорчич зацикли и тимът записа 4 мача без победа в първенството (1 загуба и 3 равенства). Сега целта на "белите" е отново да превключат на по-висока скорост и да се завърнат на победния път, още повече че домакинстват на един от аутсайдерите.

Ботев (Враца) се намира в доста по-неприятна ситуация. Позитивното начало на сезона е отдавна забравено и отборът се намира в серия от 10 поредни мача без победа във всички турнири. Положението не изглежда никак розово, затова всяка точка, която бъде спечелена днес, може да бъде от голяма полза.

Славия има леко предимство над Ботев в исторически план. "Белите" могат да се похвалят с 27 победи, 13 равенства и 21 загуби в сблъсъците с врачани. Столичани обаче могат да разчитат и на доакинското си предимство, което не е без значение, тъй като "белите" все още нямат загуба на своя стадион от началото на сезона. В същото време Ботев е допуснал гол във всичките си гостувания до момента.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА.

Загорчич не може да използва в днешния мач контузения Соареш. Очаква се сърбинът да заложи на Вуцов на вратата и пред него Томбак, Христов, Виячки и Керчев в защита. Дост и Вълчев ще са двойката опорни халфове, а Минчев ще е в ролята на плеймейкър. Тасев и Кирилов ще действат на крилата, а атаката ще води Сораков.

Даниел Моралес пък няма кадрови проблеми и ще може да пусне оптимален състав. Най-вероятно той ще пусне на терена Костов на вратата и триото Миланов, Ничев и Виейра в защита. Христов и Николов ще са халф-бековете, а Бауренски и Георгиев ще имат задачата да движат играта в средата на терена. В атака пък ще се разчита на Сержиньо, Ивайлов и Бабунски.

Вероятни състави:

Славия: Вуцов, Томбак, А. Христов, Виячки, Керчев, Дост, Вълчев, Минчев, Тасев, Кирилов, Сораков

Ботев: Костов, Миланов, Ничев, Виейра, В. Христов, Бауренски, А. Георгиев, Николов, Иванов, Сержиньо, Бабунски

Източник: Topsport.bg

Последни новини