Славия - Пирин 2:0, Ахмедов наказа грешка в отбраната на гостите

Славия - Пирин 2:0, Ахмедов наказа грешка в отбраната на гостите

Topsport.bg

13-02-2023, 17:01

Отборите на Славия и Пирин ще премерят сили в последния двубой от 19-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Александър Шаламанов" стартира в 17:00 часа

"Белите" са пети в класирането, но близко до третия ФК ЦСКА 1948 и все пак с аванс пред седмия Черно море в битката за шампионската група. В четвъртия кръг от настоящия сезон Славия спечели с 2:1 в Благоевград, като "орлетата" останаха без успех в съперничеството от девет официални мача насам. По-рано през кампанията Славия се наложи над Пирин в Благоевград с 2:1.

В подготовката за втората част от сезона Славия изкара лагер в Турция, където изигра пет контроли. Сред тях може да отличим двубоя със словенския гранд Марибор, който приключи при равенство 1:1.

Столичани привлякоха четирима нови през зимата - Владимир Николов (от Адмира Вакер), Християн Георгиевски (от Скопие), Натан Гасама (от Шоле) и Велко Йеленкович (от Войводина). В същото време пък и четирима напуснаха клуба - Мартин Сораков, Константин Чешмеджев, Мартин Атанасов и Димитър Стоянов.

Финансите в Пирин не бяха достатъчни за подготовка извън страната. Тимът остана на собствена земя и премери сили с български опоненти. Срещу тези от елита, на два пъти победен бе Ботев (Враца), а загуба бе допусната от ЦСКА.

"Орлетата" се подсилиха общо с шестима нови по време на зимната пауза - Илкер Будинов (от Лудогорец), Раян Сенхаджи (от Кабили), Борис Тютюков (от Миньор Перник(, Димитър Тонев (под наем от Ботев Пловдив), Данило Кондраков (от Судува) и Дмитро Семенив от (Лвов). Доста опитни играчи обаче вече не са част от състава на благоевградчани - Петър Занев, Николай Бодуров, Юлиян Попев, Китан Василев, Емил Янев, Радослав Цонев и Станислав Костов.

Напрежението в състава на "орлетата" е голямо не само заради малкото точки и задаващата се ожесточена борба за спасение. Клубът е налегнат и от финансова криза. Шефовете признаха за забавяне на заплатите, но отрекоха информацията за стачна готовност на играчите.

Главен съдия на срещата е Радослав Гидженов, с помощници Йордан Петров и Георги Стамболджиев. С ВАР ще се занимават Кристиян Колев и Светослав Енчев. Делегат на БФС е Станислав Вълков, а работата на реферите зорко ще следи Александър Костадинов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини