Славия - Пирин, равенството бързо е възстановено

Славия - Пирин, равенството бързо е възстановено

Topsport.bg

02-10-2021, 17:51

Отборите на Славия и Пирин ще премерят сили в един от класическите двубои за българския футболен елит. Съперничеството им е с начален час 17:45. Домакините със сигурност ще преследват трите точки. Отборът на Златомир Загорчич играе много силно у дома, като не победи единствено Царско село. Нулевото равенство на старта беше последвано от победи срещу Берое (3:2), ФК ЦСКА 1948 (2:1) и Лудогорец (1:0).

Пирин има само един успех през сезона - в домакинството на ФК ЦСКА 1948. "Орлетата" бяха в серия от 4 загуби преди зрелищното 2:2 срещу Черно море. Тимът е неубедителен най-вече в дефанзивен план и е допуснал 17 гола в 8 мача.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

Славия ще бъде без наказания Георги Вълчев и в средата на терена най-вероятно ще се появи Иван Минчев. Нападението отново ще води Мартин Сораков, подкрепян от Радослав Кирилов, Питър Макрилос и Тони Тасев.

За Пирин няма да играят натрупалият жълти картони Светослав Дяков и Юлиан Попев, който беше изгонен срещу Черно море. Очаква се Станислав Костов отново да бъде предпочетен пред Преслав Йорданов в предни позиции, а по крилата ще се разчита на Станислав Манолев и Мохамед Брахими.

За последно Славия и Пирин се срещнаха в официален мач през 2018 година, когато "белите" се наложиха с 2:0 като гост на 1/16-финалите за Купата на България.

Главен съдия на мача е Георги Гинчев от Велико Търново, с помощници Даниел Ников и Илиян Капарашев. С ВАР ще се занимава Владимир Вълков, а ще му асистира Георги Стамболджиев. Делегат на БФС е Деница Крумова от Перник, а работата на реферите зорко ще следи Антон Генов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини