Славия вдигна Макрилос за Царско село

Славия вдигна Макрилос за Царско село

Novsport

08-03-2021, 08:26

Славия успя да вдигне австралийския халф Питър Макрилос за днешното гостуване на Царско село.

Полузащитникът с гръцки корени получи контузия в осминафинала за купата срещу Монтана в четвъртък и бе заменен в 61-ата минута от младия Александър Златков.

Вчера обаче Макрилос тренира на пълни обороти и попадна сред 18-те, като днес се очаква отново да е партньор на Георги Вълчев в средата на терена.

"Срещу Арда и Монтана показахме, че не се предаваме и въпреки че и в двата двубоя изоставахме в резултата, се поздравихме с успеха, макар за купата да бе след дузпи. Тази воля ще ни позволява да печелим мачовете. Надявам се да помогна на отбора в борбата за оцеляване. Вярвам, че отборът заслужава по-добро място в класирането", каза бившият младежки национал на Австралия, който подсили белите през зимата. При победата над Арда с 3:2 халфът се отчете с два гола. Той може да бъде използван и в отбрана.

"Гледах няколко мача на Царско село и знам, че ще бъде много трудно срещу тях. Шампионатът в България е на високо ниво. Не трябва да подценяваме никой, защото ще имаме проблеми. Трябва да затвърдим успеха над Арда с нови три точки. Разбира се, че ще оцелеем. Сигурен съм в това. Вярвам дори, че ще се изкачим в класирането, ако играем като с Арда", каза още Макрилос пред Диема спорт.

"Хората в клуба се отнасят отлично с мен и ми подават ръка. Това, че съм наполовина грък, ми помогна, защото хората са с подобен характер като тук. Няма значение дали ще съм в защита, в средата на терена, или ще бележа, важното е Славия да печели, защото го заслужава. Затова съм дошъл - да помагам", добави австралиецът с гръцки корени.

Единственият отсъстващ за Славия днес ще е нападателят Ивайло Димитров. Той лекуваше контузия и не е готов още на сто процента.

Старши треньорът на Царско село Любослав Пенев пък има една основна дилема около състава. Тя е свързана с десния бек. След изтърпяно наказание срещу Лудогорец за купата в групата се завръща капитанът Реян Даскалов. Опция за поста обаче е и бившият защитник на Славия Христо Попадийн. Той бе изгонен от "Овча купел" през зимата и е амбициран да докаже на белите, че са сгрешили.

"Миналият сезон за Славия бе един от най-добрите в историята им. Не започнахме много добре през есента и се получи срив. Не съм вече част от отбора и не ме интересува какво се случва там. Това си е лично техен проблем, интересувам се единствено от Царско село и искаме да ги победим, а аз да взема шампанското за играч на мача", пожела си Попадийн.

Той бе категоричен, че Царско село има сили за Топ 6. Тимът е осми, на 7 точки от шестия ЦСКА 1948 Сф.

Днес обаче царете трябва да се борят и срещу негативната статистика в мачовете си със Славия.

„Белите“ и Локо Пд са единствените отбори от сегашния елит, срещу които тимът на хотелския комплекс още не е успял да спечели точки, въпреки че е играл по 3 мача срещу тях.

Източник: Novsport

Последни новини