Славия излиза за втора поредна победа в първенството на "Огоста"

Славия излиза за втора поредна победа в първенството на

Novsport

03-10-2020, 07:50

 Отборите на Монтана и Славия ще се изправят един срещу друг в среща от 8-ия кръг на efbet Лига. "Белите" пристигат на "Огоста" в търсене на нова победа. Столичани записаха първия си успех едва в миналия кръг срещу Царско село, но сега е важно да покажат постоянство в изявите си. Домакините обаче също излизат само и единствено за победа, с която да зарадват своите привърженици, особено след поражението от Ботев (Враца) в дербито на Северозапада в миналия кръг.

От гледна точка на статистиката, Славия е огромен фаворит за днешния двубой. "Белите" играят много успешно срещу Монтана, като в досегашните 22 мача с този съперник имат 17 победи, 3 равенства и само 2 загуби. Те спечелиха всеки от последните 10 сблъсъка с тях в елита.

И в този мач обаче отборът ще бъде воден от Мартин Кушев. Новият наставник Александър Тарханов още не е уредил документите си и не може да ръководи отбора. Той все пак ще бъде на трибуните на "Огоста", а след мача ще пътува за Русия, за да се изчисти всички административни пречки.

Домакините лъкатушат в изявите си от началото на сезона. Те показаха някои добри игри, но допуснаха и неприятни загуби. В клуба се надяват да се възползват от колебанията при славистите и да сложат края на "черната" си серия срещу този съперник.

Треньорът Никола Спасов няма кой знае какви кадрови проблеми. Единствено Михов е в лазарета. Най-вероятно на терена ще излязат Макенджиев на вратата и Башлиев, Йорданов, Цонков и Айтов в защита. Ангелов и Илиев ще действат като дефанзивни полузащитници, а Тасев и Георгиев ще започнат на двете крила. В атака ще се разчита на Бари, а зад гърба му ще го подкрепя Минков.

Гостите също нямат кадрови проблеми за днешната среща. Кушев се очаква да заложи на Стергиакис на вратата и карето Томбак, Христов, Терзиев и Попадийн в отбрана. Карабельов и Гамаков ще действат в средата на терена, а Филик Кръстев ще бъде в роята на плеймейкър. Стоев и Кирилов ще бъдат на крилата, а атаката ще води Калоян Кръстев.

Източник: Novsport

Последни новини