Славия излъга Арда и даде сериозна заявка за Топ 6

Славия излъга Арда и даде сериозна заявка за Топ 6

Topsport.bg

02-04-2022, 19:24

Славия стигна до минимален успех над Арда с 1:0 в двубой от 25-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Славия".

Единственото попадение в срещата бе дело на Йон Бакеро (66'), който донесе победата за своя отбор. Като цяло двата тима изиграха доста обран мач и не създадоха почти нищо интересно пред двете врати. Една от причините бяха лошите метеорологични условия и обилното количество дъжд, което се изля през първото полувреме.

Така Славия се намира на петото място в класирането на първенството с актив от 36 точки, колкото има и отбора на Левски, който утре гостува на Пирин (Благоевград). Арда пък е на 9-а позиция с 28 пункта.

Двубоят можеше да бъде отложен броени секунди след старта му. В 3-ата минута съдията Васимир Ел-Хатиб тръгна да прибира футболистите заради поройния дъжд, преминал в градушка. В крайна сметка реферът промени решението си и играта беше подновена.

През първото полувреме обаче футболистите на двата отбора не успяваха да сътворят нищо съществено пред някоя от противниковите врати. Играта бе съсредоточена основно в центъра и често бе прекъсвана заради нарушения.

В 60-ата минута играта беше спряна, след като Емил Виячки и Петко Ганев се сблъскаха тежко. Виячки пострада повече и беше заменен веднага, като дори беше откаран с линейка.

Малко след това обаче Славия поведе в резултата, благодарение на Йон Бакеро. Радослав Кирилов пусна остро подаване в наказателкото поле, където испанецът овладя топката около точката на дузпата с гръб към варатата. Футболистът се завъртя и шутира, пращайки кълбото в долния десен ъгъл.

В 72-ата минута пък гостите можеха да изравнят. Румен Руменов пробва удар от добра позиция, но топката бе блокира. Кълбото се озова в Ковачев, който стреля мощно, но неточно.

В последните минути на срещата играчите на Арда опитаха да стигнат поне до равенствто, но неуспешно. Славия се бранеше добре и дебнеше за шансове за контраатака.

Източник: Topsport.bg

Последни новини