Славия или Ботев (Пд) ще поемат глътка въздух днес?

Славия или Ботев (Пд) ще поемат глътка въздух днес?

Novsport

02-12-2020, 08:36

 Днес в 15:00 часа Славия посреща Ботев (Пловдив) в отложен мач от 11-ия кръг на efbet Лига.  По програма мачът трябваше да се изиграе на 31 октомври, но бе отложен заради многото болни от COVID-19 в състава на "белите"

И двата тима се намират в тежко положение преди днешната среща. Домакините са в серия от три мача без успех. Всъщност "белите" имат едва 2 победи от началото на сезона и се намират на предпоследното място в класирането. На "Овча купел" се надяват отбора да намери верния път и да запише победа днес, с която да си върне самочувствието и да прибави ценни точки в актива си.

В Ботев положението не е много по-цветущо. "Канарчетата" са доста разклатени след дербито с Локомотив (Пловдив) в миналия кръг, което бе загубено с 0:6. Сега играчите ще направят всичко възможно да се отърсят от шока и да се върнат към победите, с което поне малко да успокоят бесните си фенове.

Това ще бъде 127-ия сблъсък между тези два отбора в елита. Интересното е, че досега статистиката помежду им е доста изравнена - 50 победи за Славия, 50 победи за Ботев и 26 равенства. Головата разлика е 192-189 в полза на пловдивчани.

Източник: Novsport

Последни новини