Славия надделя над Септември (София) в мач без много положения

Славия надделя над Септември (София) в мач без много положения

Topsport.bg

08-10-2022, 19:29

Славия победи Септември с 1:0 в мач от 13-я кръг на efbet лига. В 13-ата минута Тони Тасев реализира единственото попадние в срещата. Домакините бяха по-активният отбор през целия двубой и заслужено стигнаха до успеха .

Още в 4-та минута "белите" можеха да поведат. Атанас Кабов влетя в наказателното поле и пробва да отбележи, но не успя да прояви достатъчно прецизност в играта с глава.

В 13-та минута Тони Тасев откри резултата в полза на своя тим. Той бе оставен непокрит в наказателното поле, получи центриране отдясно и успя да се разпише.

Отново фланговият играч на "белите" можеше да се разпише. Той се откъсна от отбраната на гостите, след което остана очи в очи с вратаря, ала прехвърлящият изстрел не бе сполучлив.

Възпитанците на Славко Матич постепенно се поуспокоиха и в 28-та минута бяха близо да възстановят паритета. Ахмед Ахмедов изпревари защитник на Септември и отправи удар, който обаче не порази вратата на гостите.

Три минути по-късно Асен Чандъров получи топката в наказателното поле и стреля от непосредствена близост, но стражът на Славия реагира с първокласна намеса. Докрая на първата част липсваха по-сериозни положения.

Домакините стартираха по-мотивирано след почивката и опитаха да наложат превъзходство над опонента си. Динамиката в играта спадна значително и през по-голямата част нямаше шансове и за двата състава.

В 71-та минута Венцислав Керчев направи фрапантен пропуск . Защитникът остана необезпокояван в наказателното поле, отигра топката с глава, но не бе ефективен. "Белите" бяха в стабилни в защита и не допуснаха опасни положения пред вратата си до края на срещата. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини