Славия не остави шансове на Пирин и стартира полусезона с убедителен успех

Славия не остави шансове на Пирин и стартира полусезона с убедителен успех

Topsport.bg

13-02-2023, 18:57

Отборът на Славия стартира с убедителен успех вторият полусезон в efbet Лига.

На собствения си стадион "Александър Шаламанов" "белите" се наложиха с 2:0 над Пирин (Благоевград) като и за миг не оставиха съмнения в превъзходството си.

Всичко в мача се реши още в средата на първото полувреме. Тони Тасев откри в 20-ата минута, а само шест по-късно Тони Тасев удвои.

Домакините стартираха по-силно, но трудно стигаха до реални положения за гол. Така се стигна до 20-ата минута, когато Галин Иванов се измъкна от защитата на гостите и стреля. Топката се отби в страничната греда, а при добавката Тони Тасев не сгреши и с едно докосване прати топката в мрежата на "орлетата".

Шест минути след това вратарят на Пирин Янко Георгиев и отбраната пред него сбърка, като грешката беше наказана от домакините. Стражът изчисти с глава точно пред наказателното поле, топката попадна в краката на Ахмед Ахмедов, който с прехвърлящ шут удвои аванса на столичани.

В 33-ата минута Димитър Тонев опита да стреля от дистанция, но ударът му не затрудни Светослав Вуцов.

През втората част темпото на игра значително спадна и двата отбора не създадоха голови опасности и закономерно резултатът остана непроменен.

След този успех воденият от Златомир Загорчич излезе на четвърто място в класирането, изпреварвайки Локомотив Пловдив. Пирин остава на 14-та позиция в Първа лига. "Белите" събраха 35 точки, докато Локото е с 34. Лидер е ЦСКА с 47.

Източник: Topsport.bg

Последни новини