Славия обърка плановете на Черно море за третото място в efbet Лига

Славия обърка плановете на Черно море за третото място в efbet Лига

Topsport.bg

01-05-2022, 20:56

Отборите на Славия и Черно море не се победиха в последния двубой от плейофния кръг в първата шестица. Равенството 1:1 се оказа по-трудно за възприемане от "моряците", които имаха за цел да се възползват от снощната загуба на Ботев (Пд) и да се доближат на точка от третото място.

И всичко вървеше по план, след като в 55-ата минута резултатът беше открит от Евгений Сердюк. Варненци не успяха да съхранят своята преднина и паритетът бе фиксиран четвърт час преди края от Емил Виячки.

Докато Черно море, Левски и Ботев (Пд) все още са директно замесени в битката за бронзовите медали, Славия загуби и теоретични шансове за подобен шанс.

Още от началните минути на стадион "Александър Шаламанов" отборът на Черно море демонстрира, че е далеч по-мотивираният тим в този мач. Интересните положения пред двамата вратари липсваха. С приоритет малкото фенове по трибуните наблюдаваха накъсана игра и куп грешни подавания.

Гостите от Варна имаха претенции за дузпа в 11-ата минута. Матиас Курьор беше побутнат в наказателното поле от Емил Виячки и реферът Гинчев се допита до съвет от колегите си във ВАР-буса. Достатъчно доводи за наказателен удар обаче не се намериха и така играта си продължи.

Първият точен изстрел към една от двете врати стана факт в 21-ата минута. Велислав Василев от Черно море нагласи топката на удобния си крак и отправи изстрел, който беше уловен с лекота от Николай Кръстев.

В 29-ата минута "моряците" изпълниха корнер, който предизвика смут в наказателното поле на славистите. Даниел Димов се бори докрай, за да отправи удар и в крайна сметка някак си успя. Топката обаче премина на безопасно разстояние от лявата греда на съперника.

След половин час футбол в столицата, най-добрите футболисти в редиците на двата тима опитаха да направят разликата в мача. Първо капитанът на Славия - Ради Кирилов потърси коридор за стрелба, но намери единствено тялото на Цветомир Панов. В ответната атака Матс Курьор класно премина през трима "бели" бранители, но завършващият му изстрел беше разочароващ.

В 38-ата минута Емил Виячки отново беше в епицентъра на събитията, когато пак бе обвинен за направата на дузпа от опонентите. Още на първо четене се видя, че си повежда топката с ръка, но и това не се превърна в 11-метров удар за Черно море.

Черно море достигна до попадение в 40-ата минута, което бе дело на Пабло Гарсия. Радостта на испанеца обаче беше доста кратка, тъй като в началото на головата варненска атака, именно той е бил в положение на засада.

Втората част стартира с голово положение за възпитаниците на Илиан Илиев. Велислав Василев се оказа на отлична позиция след центриране и с глава насочи към вратата на Кръстев. Бившият страж на Левски се намеси решително и изби.

Логичното в София се случи с настъпването на 55-ата минута. Поредна атака на Черно море този път имаше позитивен завършек. Курьор напредна през центъра, след което отклони наляво за Евгений Сердюк. Украинецът отправи силен диагонален удар, който остави без шанс Кръстев.

Георги Вълчев опита бързо да върне Славия в мача. Изстрелът му от средна дистанция обаче премина непосредствено до долния десен ъгъл на Дюлгеров.

Активността в редиците на най-стария столичен клуб продължи. В 63-ата Тони Тасев набра скорост по фланга и влезе наказателното поле. Нисичкият техничар реши да насочва по диагонал, но и той нямаше така необходимата в този момент от мача точност.

Паритетът в квартал "Овча купел" беше възстановен в 76-ата минута от неочакван герой. Емил Виячки се беше озовал в наказателното поле на Черно море, където получи пас по въздух от Иван Минчев. Бранителят демонстрира инстинкт на доказан голаджия, след като с отлично воле не остави никакъв шанс на Дюлгеров за 1:1.

До края двата тима така и не намериха сили за нови опасни положения, заради което ремито се оказа и краен резултат.

В следващия кръг Черно море приема у дома Левски в ключов двубой за атакуваната и от двата тима трета позиция. Славия пък гостува на ЦСКА.

Източник: Topsport.bg

Последни новини