Славия показа хъс и обърна Берое в драматичен мач с пет гола

Славия показа хъс и обърна Берое в драматичен мач с пет гола

Topsport.bg

14-08-2021, 20:35

Славия победи по драматичен начин Берое в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. "Белите" се наложиха с 3:2 след пълен обрат на "Овча Купел".

Това е втори успех за столичани от началото на сезона след трите точки над Левски. Берое до момента има две загуби и две победи.

Заралии поведоха рано с голна Кукула, но домакините изравниха от дузпа чрез Тасев. В началото на второто полувреме, Камара отново изведе Берое напред, но с попадения на Кирилов и Кръстев, столичани реализираха пълен обрат.

Срещата започна със сериозен натиск на гостите. Още в 6-ата минута, заралии успяха да материализират доминацията си. Кукула получи отличен извеждащ пас от Тунгара, напредна и останал сам срещу вратаря направи 0:1.

В следващата ситуация, Андреа Христов върна неразчетено към Вуцов, който изпита затруденения с овладяването, Кукула дебнеше и опита удар, но този път стражът се справи и не допусна нов гол в мрежата си.

В следващите минути "белите" изравниха играта. В 31-ата минута се стигна до отличен шанс за домакините. Василев изчисти много лошо в наказателното поле, топката попадна право в краката на Вълчев, който стреля, но ударът му бе блокиран.

В 36-ата минута, Тони Тасев поиска дузпа след съприкосновение със Сако в наказателното поле, но съдията бе категоричен, че няма нарушение.

Минута по-късно реши ВАР да разгледа ситуацията след което бе отсъден 11-метров наказателен удар. Зад бялата точка застана Тони Тасев, който не сгреши за 1:1.

През втората част двата отбора продължиха сериозно да се надлъгват. В 47-ата минута, Симеон Мечев изпълни от фаул, Камара пробва заучено положение и се измъкна от опеката на защитата и разстреля мрежата на Вуцов в далечния ъгъл, само минути след като се появи в игра.

В 58-ата минута Радослав Кирилов засече центриране на Вълчев, излъга защитата и прати топката в левия ъгъл на вратата за 2:2.

Девет минути по-късно, Мартин Камбуров влезе в игра след като не беше играл от първия кръг. Нападателят първо бе наказан, а след това контузен.В 72-ата минута, Радослав Кирилов напредна по левия фланг и подаде точно в наказателното поле към Кръстев, за който остана най-лесното, да чукне пред голлинията за 3:2.

До края на мача играта бе равностойна, а чисти положения липсваха. В следващия кръг, Славия гостува на Локо (Пловдив), а Берое посреща Ботев (Враца).

Източник: Topsport.bg

Последни новини