Славия потрепери, но взе своето срещу Септември и поне временно е в Топ 6

Славия потрепери, но взе своето срещу Септември и поне временно е в Топ 6

Topsport.bg

28-04-2023, 19:26

Славия постигна важна победа с 2:1 като гост над Септември в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига. Тони Тасев (43') и Валентин Николов (76') донесоха успеха на "белите". За Септември пък точен бе Кристиян Пешов в 87-та минута.

По този начин гостите се изкачиха на шестото място с 45 точки, докато днешните домакини са на 13-та позиция с 22 пункта.

Още в първите минути на двубоя домакините организираха опасна атака, която можеше да бъде оползотворена. Нападателят Мартин Петков надбяга отбраната на "белите", навлезе в наказателното поле, за да отправи удар, но стражът Светослав Вуцов не му позволи да се разпише.

Септември продължи да бъде по-активният отбор и в 20-та минута отново имаше великолепна възможност да поведе в мача. Мартин Стоянов получи подаване отдясно, след което центира опасно към пеналта, където Симеон Александров от непосредствена близост стреля крайно неточно.

В 28-та минута възпитаниците на Светослав Петров пропуснаха отличен шанс да излязат напред в резултата. Въпреки перфектната комбинация в предни позиции, Мартин Петков се озова на стрелкова позиция, ала изпълнението му разочарова публиката на стадион "Васил Левски".

С оглед равностойния сблъсък до 43-та минута, "белите" се възползваха максимално от грешка в защитата на Септември. Лидерът в състава на Златомир Загорчич Галин Иванов центрира в наказателното поле, а крилото Тони Тасев изпревари персоналния си пазач, за да засече кълбото с глава за 1:0.

Последва импулс в играта на Септември, откакто стартира второто полувреме. Топката попадна на главата на Мартин Петков, чийто изстрел премина встрани от вратата на Вуцов. 

Слабото представяне на отбраната на Септември не спря дори и през вторaта част. След груба грешка в изнасянето на топката, Кристиян Добрев пое контрола над кълбото, напредна и асистира на Владимир Николов, който с лекота удвои аванса на съотборниците си.

Усилията на домакините бяха възнаградени, макар и в края на срещата. При карамбол в наказателното поле на Светослав Вуцов, Кристиян Пешов успя да достигне до топката и така да реализира почетно попадение. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини