Славия се протяга към спасението срещу Монтана

Славия се протяга към спасението срещу Монтана

Novsport

14-05-2021, 08:04

 Отборът на Славия гостува на Монтана днес от 20 часа в двубой от група Б на втората осмица в efbet Лига. При успех "белите" ще направят решителна крачка към оставането си в елита. 

Славия беше вече веднъж застрашен от изпадане през 2017 година, но се спаси след победи в баражите срещу Локомотив Горна Оряховица и Нефтохимик. 

Общото и тогава и сега е, че треньор е Златомир Загорчич, който се завърна на "Овча купел" именно с тази мисия. Сръбският специалист няма да разчита на двамата си капитани - Андреа Христов и Димитър Рангелов, които отпаднаха от групата поради контузия и наказание.

Колегата му начело на Монтана Атанас Атанасов - Орела няма да разчита на нападателя Тони Тасев, който получи червен картон при загубата от Ботев Враца с 0:1, както и на трайно контузения Раян Сенхаджи. Последният замина за Франция, където ще се подложи на операция и няма да играе до края на сезона. Отсъствието на Тасев е голям удар за домакините, тъй като със своите 5 гола и 3 асистенции той е замесен в 35 процента от головете на тима си.

Монтана и Славия се изправят за пети път един срещу друг през сезона. През есента Монтана спечели с 2:1 у дома, но след това отпадна за Купата на България и допусна загуба с 1:2 в края на редовния сезон. Само преди дни двата тима завършиха наравно в "Овча купел". 

Източник: Novsport

Последни новини