Славия се справи с 10 от Ботев (Враца)

Славия се справи с 10 от Ботев (Враца)

Topsport.bg

30-10-2021, 16:11

Славия победи Ботев (Враца) с минималното 1:0 в откриващата среща от 13-ия кръг в efbet Лига.

"Белите" постепенно засилваха натиска си и стигнаха до попадение, благодарение на Иван Минчев (44'). Голът дойде донякъде логично, тъй като гостите вече игреха с човек по-малко, след като Чавдар Ивайлов получи червен картон още в 30-ата минута.

Така Славия застана на третото място в класирането на първенството с актив от 23 точки, колкото има и ЦСКА. Ботев (Враца) продължава да е на опашката с 11 пункта.

Двубоят започна с лек домакински натиск на Славия, който обаче не донесе някакви кой знае какви опасности пред вратата на Красимир Костов.

В 19-ата минута домакините нацелиха гредата. Георги Вълчев получи подаване отдясно и от малък ъгъл шутира. Костов спаси, топката попадна в краката на Емил Виячки, който обаче я насочи твърде високо и след чукване в горната греда, кълбото излезе в аут.

В 30-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Чавдар Ивайлов получи директен червен картон за нарушението му срещу защитника на Славия Емил Виячки.

В 35-ата минута врачани предприеха бърза контра, в която футболистът претича сериозно разстояние и се оказа очи в очи със Светослав Вуцов. Маринов навлезе на скорост и се опита да си нагласи топката на десния крак, което го забави. В крайна сметка той успя да шутира, но прекалено слабо и Вуцов улови.

В края на полувремето домакините поведоха в резултата. Емил Стоев се задържа в наказателното поле на врачани. Футболистът се завъртя и подаде към Иван Минчев, който с прецизен изстрел по земя от границата на наказателното поле, прати топката в левия ъгъл на Костов.

През втората част "белите" контролираха случващото се на терена, но все пак не рискуваха излишно в опит да запазят крехката си преднина.

В края на срещата се забеляза умора във футболистите на Златомир Загорчич, което можеше да им изиграе лоша шега в последните минути. Врачани на няколко пъти опитаха да изненадат съперника с бързи контраатаки. В крайна сметка обаче резултатът остана непроменен.

Източник: Topsport.bg

Последни новини