Славия тресна Берое с ранен гол на рожденика Галин Иванов

Славия тресна Берое с ранен гол на рожденика Галин Иванов

Topsport.bg

15-04-2023, 15:58

Отборът на Славия постигна успех с 1:0 като гост над Берое в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига и прекъсна серията си от два мача без успех.

С успеха "белите" записаха 41 точки и вървят на седмата позиция във временното класиране, докато Берое е 11-и с 24.

В герой за Славия се превърна рожденикът Галин Иванов, който се разписа още в началото още във 2-ата минута. Така футболистите, водени от Златомир Загорчич събраха актив от 41 точки, но остават на 7-мо място, като изостават на 1 от Черно море.

Мачът се реши във 2-ата минута, когато Емил Стоев отправи удар с пета, който бе спасен от Караджов, но при добавката рожденикът Галин Иванов изведе Славия напред в резултата.

В 17-ата минута Кристиан Добрев бе изведен от Галин Иванов, но шутът му бе отразен от вратарят на Берое Иван Караджов.

До края на полувремето на два пъти Емил Стоев пропусна да удвои преднината на "белите". В последната минута на първата част Ахмед Ахмедов прати топката в мрежата на домакините, но след справка с ВАР бе отсъдена засада.

Няколко минути след подновяването играта Галин Иванов направи отличен пробив, но ударът му бе блокиран. След един час игра Светослав Вуцов запази резултата непроменен, след като успя да парира опит на Симеон Мечев.

В 75-ата минута бе последното интересно положение в мача. Галин Иванов изведе Тони Тасев в чиста позиция, но той бе надигран от Караджов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини