Славия ще пробва да спре устрема на Локо (Пд)

Славия ще пробва да спре устрема на Локо (Пд)

Novsport

05-11-2019, 08:16

 В 15:00 часа днес в “Овча купел” предстои доста интригуващ сблъсък от 15-ия кръг на efbet Лига. В него Славия приема Локомотив (Пловдив). Един срещу друг се изправят два отбора, които се намират във възход. Това важи с особена сила за гостите, които са в страхотна серия от шест поредни победи и се изкачиха до 3-ото място във временното класиране с равни точки с втория Левски. Сега “белите” ще опитат да спрат техния устрем.

Славия също се намира в добър период. Столичани записаха 4 победи в последните си 4 мача и също се придвижиха нагоре в таблицата до 5-ото място. Сега обаче за тях предстои сериозен тест и те ще трябва да покажат най-доброто, ако искат да вземат нещо от този двубой.

През първия полусезон двата тима направиха доста ингригуващ смблсък на “Лаута”. Тогава домакините изтръгнаха победата с 3:2. Всъщност обаче статистиката клони силно в полза на Славия. В досегашните 126 мача между тези отбори в елита, софиянци са записали 59 победи, 35 равенства и 32 загуби.

Локо обаче може да се похвали с най-резултатното нападение от началото на сезона. Пловдивчани са вкарали 34 гола и водят по този показател. Те днес отново ще разчитат именно на страхотната си мощ в предни позиции, за да си тръгнат с трите точки от това гостуване в столицата.

Славия има доста контузени преди днешния мач.  В лазарета остават Томбак, Андреа Христов и Чунчуков. Очаква се Златомир Загорчич да заложи на Георгиев под рамката и карето Патев, Виячки, Гамаков и Попадийн в отбрана. Шоколаров и Карабельов ще са двамата дефанзивни халфове, а Тасевски ще действа като плеймейкър. Йомов и Иванов ще бъдат на крилата, а в атака ще се разчита на Кирилов.

В същото време Бруо Акрапович  не може да използва единствено наказания Петрович. Предполага се, че той ще противопостави Луков на вратата и триото Малембана, Езе и Алмейда в отбрана. Карагерен и Цветанов ще изпълняват ролята на халф-бекове, а в средата ще действат Умарбаев, Витанов и Георги Илиев. В атака ще се разчита на Димитър Илиев и Ожболт.

efbet Лига, 15 кръг: 

СЛАВИЯ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави: 

СЛАВИЯ: Георгиев, Патев, Виячки, Гамаков, Попадийн, Шоколаров, Карабельов, Тасевски, Йомов, Иванов, Кирилов

ЛОКО: Луков, Малембана, Езе, Алмейда, Карагерен, Цветанов, Умарбаев, Г. Илиев, Витанов, Д. Илиев, Ожболт

Стадион: “Славия”, София

Съдия: Ивйло Стоянов

Начало: 15:00 часа

Източник: Novsport

Последни новини