Славко Матич: Усеща се нова енергия в националния отбор, перфектна работа от Младен Кръстаич

Славко Матич: Усеща се нова енергия в националния отбор, перфектна работа от Младен Кръстаич

Topsport.bg

29-09-2022, 16:27

Старши треньорът на Септември (София) Славко Матич говори за "Дарик радио" преди домакинския мач срещу Спартак (Варна), който е в петък от 14.45 часа, на Националния стадион "Васил Левски".

Предстои Ви поредният важен мач, срещу последния в класирането Спартак (Варна), с който ви делят 4 точки, но който отбор победи Ботев (Пловдив). Какво да очакваме от срещата?

Не трябва да гледаме класирането. Ако в последните мачове Спартак Варна не бе печелил точки, то е играл по-добре. Навлязоха във форма. Това показва и последният им мач, когато спечелиха срещу Ботев Пловдив във Варна. Трите точки за нас са важни. Всеки мач за нас е тежък. Опитваме се да сме мотивирани като за финал. Независимо от противника ни, ние искаме да си играем нашия си стил и да се опитаме да вземем трите точки.

Изиграхте контрола с ЦСКА. Доволен ли сте от показаното от вашите футболисти?

Изиграхме контролата с ЦСКА в паузата за националните отбори. Тази почивка използвахме да отработим още неща и в кондиционен план и в тактическата ни подготовка. Срещу ЦСКА пуснахме футболисти, които играят по-малко в срещите от Първа лига, както и играчи от U17, за да придобият и те опит играейки срещу толкова голям отбор. Генерално съм доволен и от контролата и от свършената от нас работа в тази пауза.

Ще може ли да използвате всички налични играчи? Често имате наказани, а Делемеджич е контузен?

Да, точно казано, често имаме наказани играчи. Сега Николов не може да вземе участие заради червения картон в последната среща. Делемеджич е още контузен и пропуска мача. Надявам се всички останали да са готови за двубоя, за което ще знаем след днешната ни тренировка.

Как ще коментирате двете победи на националния отбор на България под ръководството на Вашия сънародник Младен Кръстаич?

Как да ги коментирам? Перфектно свършена работа. Два мача и шест спечелени точки. Вижда се новото лице на националния отбор. Усеща се нова енергия, вижда се нова схема на игра. Харесва ми как играе националния отбор под ръководството на Младен Кръстаич. Да пресират високо, да се контролира притежанието на топката. Вижда се свежата кръв в националния отбор и това дава резултат, който радва българските привърженици.

Източник: Topsport.bg

Последни новини