СЛЕД ЕПИЧНА БИТКА, ДРАМА И НЕРВИ: Локо (Пд) надви Берое с 3:1 и поведе в Efbet лига

СЛЕД ЕПИЧНА БИТКА, ДРАМА И НЕРВИ: Локо (Пд) надви Берое с 3:1 и поведе в Efbet лига

Novsport

04-10-2020, 19:40

Локомотив Пд поведе в класирането, след като спечели с 3:1 гостуването си на Берое от осмия кръг на efbet Лига. "Черно-белите" събраха 18 точки, с две повече от Лудогорец, който няма да играе през уикенда заради множеството положителни PCR тестове в Арда (Кърджали). В първенството пък предстои прекъсване заради националните отбори, което значи, че "смърфовете" ще останат начело поне две седмици. Тимът на Берое, който допусна втора поредна загуба, е трети с 14, но може да бъде изместен от ЦСКА. "Червените" имат 12, а малко-по-късно днес гостуват на Етър.

Мачът беше изпълнен с много битка, драма и нерви в заключителните минути. Домакините дори останаха с човек по-малко. От игра беше изгонен Иван Минчев. 

В 4-ата минута Берое организира опасна атака по левия фланг. Лукас Масоеро изчисти с глава центриране на Крум Стоянов, но топката попадна в Еривалдо, който от границата на наказателното поле стреля над вратата. Натискът на домакините продължи и Крум Стоянов стреля от въздуха, но Мартин Луков спаси без  проблем. В 10-ата минута шут Иван Минчев излезе в аут.

Две след това Локомотив изненадващо поведе в резултата. Лукас Салинас центрира от фаул в наказателното поле, където Диниш Алмейда остана непокрит и с глава реализира.

Авансът на "смърфовете" не издържа дълго. В 29-ата минута Берое получи правото да изпълни дузпа. Диниш Алмейда бутна в гръб  Алиун Фал и главният съдия Волен Чинков посочи бялата точка. Иван Минчев застана за топката и възстанови равенството.

В 36-ата се откри нова добра възможност за домакините. Лукас Масоеро изпревари Еривалдо и изби с глава в наказателното поле, но топката попадна в Крум Стоянов. Бранителят нанесе изстрел от въздуха, но над вратата.

Четири минути след подновяването на играта Октавио нахлу в наказателното поле и центрира по земята, но Лукас Масоеро изби. Крум Стоянов стигна до топката и стреля, но в тялото на Лукас Салинас, след което и Алиун Фал не успя да нанесе точен изстрел във вратата на Мартин Луков.

В 64-ата Локомотив Пловдив отново излезе напред в резултата. Лукас Салинас повтори отличното си центриране от фаул и Кристиан Илич с глава реализира в левия ъгъл на вратата.

Десет минути след попадението Момчил Цветанов бе изведен в наказателното поле. Крилото стреля технично, но топката се оплете от външната страна на мрежата.

В края на срещата Берое се хвърли да търси изравнителен гол. В 88-ата минута двата отбора се сдърпаха след нарушение срещу Георги Минчев. Реферът показа жълти картони на Минчев и Теди Мезаг, а след съвещание с един от помощниците му показа втори жълт на халфа на Берое и той трябваше да напусне терена.

Дълбоко в добавеното време Локомотив Пловдив получи дузпа за нарушение на Теди Мезаг срещу Бирсент Карагарен. Димитър Илиев застана зад топката и с премерен изстрел в долния десен ъгъл реализира.

БЕРОЕ - ЛОКО ПД 1:3

0:1 Диниш Алмейда (12)

1:1 Иван Минчев (31-д.)

1:2 Кристиан Илич (64)

1:3 Димитър Илиев (90+3-д.)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БЕРОЕ: 1. Християн Василев, 5. Теди Мезаг, 6. Александър Цветков, 10. Гаюс Макоута, 11. Алиун Фал, 20. Стив Фуртадо, 22. Октавио, 25. Георги Ангелов, 27. Крум Стоянов, 73. Иван  Минчев, 29. Еривалдо

ЛОКОМОТИВ ПД: 71. Мартин Луков, 61. Диниш Алмейда, 25. Лукас Масоеро, 20. Милош Петрович, 10. Парвиз Умарбаев, 34. Петър Витанов, 7. Момчил Цветанов, 9. Бирсент Карагарен, 16. Лукас Салинас, 14. Димитър Илиев, 19. Георги Минчев

Източник: Novsport

Последни новини