СЛЕД ЗДРАВА БИТКА И ПРОПУСКИ: Берое и ЦСКА 1948 взеха само по точка (СНИМКИ)

СЛЕД ЗДРАВА БИТКА И ПРОПУСКИ: Берое и ЦСКА 1948 взеха само по точка (СНИМКИ)

Novsport

17-08-2020, 21:55

 Отборите на ЦСКА 1948 и Берое завършиха наравно 0:0 в мача си от 2-ия кръг на efbet Лига, изигран на градския стадион в Стара Загора.

И двата състава показаха атакуващ стил на игра и определено искаха да вземат пълния комплект точки, но греди от двете страни на терена оставиха нулите на таблото.

Срещата започна активно, като и двата отбора искаха да атакуват своя съперник. Още в първите минути Октавио получи топката вдясно на наказателното поле на ЦСКА 1948, но реши да подава, вместо да стреля, което се оказа грешка и Димитър Пиргов изчисти напред.

Последваха серия дълги подавания към Мартин Камбуров зад защитата на заралии, но пасовете не бяха овладявани добре от нападателя и играта продължи без голове.

В 26-ата минута топката бе центрирана отдясно в наказателното поле към Октавио Мантега. Той бе оставен непокрит в наказателното поле на гостите и стреля веднага. Шутът бе свиреп, но Наумов изби в корнер. В ответната атака Галин Иванов отправи опасен удар, но топката не намери очертанията на вратата на Берое. Новакът в лигата създаде нова опасност пред вратата на Василев в 28-ата минута. Камбуров спря топката с гърди в наказателното поле и върна назад към Серкан Юсеин. Той стреля силно с десния крак. Топката "зави" леко и се отби в десния страничен стълб на старозагорската врата, но за щастие на вратаря на Берое тя не влетя във вратата му.

Пет минути преди края на първата част ​удар на Димо Бакалов от пряк свободен удар беше спокойно уловен от Даниел Наумов. Минута преди ркая на редовното време на първото полувреме домакините нацелиха също гредата. Чудесно разиграване на Берое през средата на терена и топката стигна до Гаюс Макута. Той овладя на границата и стреля с левия крак, но топката се отби в левия страничен стълб на вратата, пазена от Наумов.

Александър Цветков продължи да тормози отбраната на ЦСКА 1948. В 48-ата той премина през Климентов и си проправи място за шут, но топката не намери очертанията на вратата на гостите. В 55-ата пък се видя страхотно нападение за гостите. Ивайло Климентов центрира в наказателното поле за Камбуров, който върна с глава назад към Младенов. Опитният халф пробва акробатично изпълнение, но топката отлетя аут. В 71-ата минута пък Алиун Фал бе намерен с центриране отляво в наказателното поле и отправи удар с глава от няколко метра. Даниел Наумов обаче с две ръце парира опита на стрелеца на Берое и изби в корнер.

В 80-ата минута вратарят на Берое Василев излезе решаващо да избие подадена към Топузов топка в тъч. Две по-късно отново той трябваше да се намесва.

Даниел Младенов получи топката в половината на Берое и подаде вдясно за Галин Иванов. Той отправи мощен диагонален удар, но стражът на Берое се намеси решаващо изби в корнер. При него топката бе засечена от Даниел Младенов на близката греда след корнера, но Василев с рефлекс успя да парира удара и я изкара в нов корнер.

Така ЦСКА 1948 записа второ поредно равенство в шампионата, след като в дебюта си в efbet Лига завърши 2:2 с ЦСКА, а Берое събра четири точки след успеха си над Левски преди седмица. С изиграването на последната среща от кръга пък официално Черно море е лидер в класирането с равни точки с ЦСКА, Царско село и Берое.

Берое - ЦСКА 1948 0:0

Стартови състави:

Берое: Василев, Мезаг, Цветков, Макоута, Бакалов, Фал, Конте, Перейра, Мерло, Ангелов, Стоянов

ЦСКА 1948: Наумов, Савов, Василев, Пиргов, Атанасов, Климентов, Юсеин, Младенов, Шопов, Иванов, Камбуров

Източник: Novsport

Последни новини