СМЕТКИ: Лудогорец става шампион при победа днес, при хикс - на 99,99 процента

СМЕТКИ: Лудогорец става шампион при победа днес, при хикс - на 99,99 процента

Novsport

21-06-2020, 10:36

Лудогорец е на крачка от узаконяването на деветата си поредна шампионска титла. Вчерашното развитие на мачовете ЦСКА - Левски (3:3) и Локо Пд - Славия (0:1) доведе до възможността "зелените" да триумфират още след днешния домакински мач с Берое. Това ще стане абсолютен факт, ако отборът на Павел Върба успее да стигне до победата.

В момента Лудогорец има в актива си 62 точки и при пълен успех ще събере 65, с 14 повече от втория ЦСКА при оставащи четири мача до края на сезона. В случай, че завърши наравно с Берое, то тимът на "орлите" ще може да се определи като новия (стар) шампион с вероятност 99,99 процента.

В този случай Лудогорец ще събере 63 точки, с 12 повече от ЦСКА. На теория "червените" ще могат да настигнат конкурента си при 4 победи до края на сезона и съответно 4 загуби за разградчани. Справка сочи, че резултатът от мачовете между двата отбора в редовния сезон (които се взимат в предвид при еднакви точки) е абсолютно равен - два пъти по 0:0. В този случай ще се гледа головата разлика, която в момента е плюс 10 в полза на Лудогорец (46:12 срещу 44:20).

Това на практика означава, че ЦСКА трябва не само да спечели оставащите си 4 мача до края, но до го прави и с по-убедителни резултати. А в същото време Лудогорец да остане "капо" в мачовете си. Нещо, което едва ли някой вярва, че може да се случи...

Източник: Novsport

Последни новини