Созопол гостува на Струмска слава в Радомир

Созопол гостува на Струмска слава в Радомир

Novsport

09-09-2020, 09:57

 Отборът на Созопол гостува на Струмска слава Радомир, в двубой от 6-и кръг на Втора лига. Мачът е на 12-и септември /събота/, от 17:00 часа. Срещата между двата тима остава в Радомир. Имаше вероятност двубоят да се играе в Перник или на стадиона на Царско село заради ремонти дейности на поливната система. Домакините обаче направиха всичко възможно срещата да се проведе в Радомир.

Созопол ще отпътува ден по-рано - в петъ к и ще отседне в София, на националната база в квартал "Бояна".

Небесносините все още нямат успех през настоящия сезон след пет изиграни кръга и са с три поредни равенства у дома -1:1 с Добруджа, 2:2 с Кариана Ерден и 0:0 с Витоша Бистрица. При визитите морският тим играе добре, но за жалост записа две поражения с 3:2 от Литекс в Ловеч и за по-малко от осем минути загуби срещата с 4:1 от Пирин в Благоевград.

По време на паузата за националните отбори, възпитаниците на Маргарит Димов изиграха и полезна проверка през седмицата с девет кратния шампион на България Лудогорец. Созопол отстъпи с 4:0 в Разград, но се представи изключително добре.

Срещу Струмска слава, небесносините са изиграли три двубоя. Преди да изпадне от Втора лига, в Созопол през сезон 2017/2018, морският тим победи с 2:1 своя съперник, а попаденията бяха дело на Станимир Баев и Кирил Грозданов. В Радомир срещата завърши с успех за домакините с 1:0. Двата тима изиграха и един двубой за Купата на България през същия сезон 2017/2018, а в 1/16 финалите Струмска слава елиминира небесносините с 2:1. На градския стадион в Радомир, гостите от Созопол поведоха през първата част с попадение на Кирил Грозданов, а след почивката в 83-та минута домакините изравниха резултата, за да дойде и последната 90-та минута на мача, когато радомирци отбелязаха победното попадение.

В събота, макар и трудно, Созопол ще търси първи успех през новата кампания далеч от дома, за да затвърди доброто си представяне. Домакините имат 4 точки в своя актив и са с отрицателна голова разлика 5:8, докато Созопол е с 3 пункта и голова разлика 6:10.

Област за прикачени файлове

Източник: Novsport

Последни новини