Спартак (Варна) - Хебър, Развой на срещата по минути

Спартак (Варна) - Хебър, Развой на срещата по минути

Topsport.bg

05-08-2022, 18:22

Отборите на Спартак (Варна) и Хебър се изправят един срещу друг в първи двубой от петия кръг на efbet Лига. Двата тима са новаци във футболния елит, а битката им в морската ни столица се очертава да бъде повече от интересна.

"Соколите" все още търсят своята първа победа в елита, след като имат само една спечелена точка след четири кръга. Варненци завършиха наравно с Пирин (Благоевград) и допуснаха 3 загуби - от Славия (0:1), Левски (0:5) и Лудогорец (0:5). Спартак е отборът с най-малко отбелязани (1) и най-много допуснати голове дотук - 12.

Хебър пък стартира настоящата кампания с изненадващ успех в "Коматево", побеждавайки Ботев (Пд) с 1:0. След това обаче тимът, воден от Фулвио Пеа, инкасира три последователни поражения.

Бъдещето на наставника на домакините Васил Петров до голяма степен зависи от днешния мач. Ръководството е поставило ултиматум пред него и отбора за задължителна победа. Появи се информация, че неговият пост може да бъде наследен от Николай Киров.

През миналия сезон двата отбора си размениха по една домакинска победа във Втора лига. Двубоят във Варна завърши при 1:0, а този в Пазарджик - 2:1.

Главен съдия на срещата е Владимир Вълков, с помощници Даниел Ников и Илиян Капарашев. С ВАР ще се занимават Кристиян Колев и Светослав Енчев. Делегат на БФС е Станислав Вълков, а работата на реферите зорко ще следи Георги Нарлев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини