Спартак (Плевен) и Янтра с драматично равенство

Спартак (Плевен) и Янтра с драматично равенство

Topsport.bg

31-07-2022, 21:49

Спартак и Янтра (Габрово) направиха драматично 2:2 в мач от третия кръг на Втора лига. Домакините бяха само на няколко минути от това да запишат трета поредна победа в шампионата.

Двубоят започна по-добре за плевенчани, които създадоха няколко опасни ситуации, като най-чистото положение се откри пред Иво Върбанов. Капитанът на Спартак засече топката с глава, но не успя да намери очертанията на опразнената врата.

Малко след това Боримир Карамфилов стреля опасно от пряк свободен удар, но кълбото профуча на сантиметри от гредата.

В средата на първото полувреме домакините допуснаха грешка в защитата. Янтра разви бърза контраатака, която бе завършена с точен изстрел на Иван Василев - 0:1.

Футболистите на Красимир Бислимов опитаха да върнат попадението до почивката, но без успех, като с пропуск пред противниковата врата се отчете Виктор Иванов, който засече центриране от корнер в аут.

Малко след като измина час игра Спартак възстанови равенството чрез Стефан Христов, който се възползва от настаналата суматоха в наказателното поле - 1:1.

Срещата се развиваше предимно в половината на габровци и логичното се случи 5 минути преди края на редовното време, когато появилият се от резервната скамейка Цветелин Иванов направи обрата пълен.

Когато, по всичко изглеждаше, че домакините ще грабнат трите точки, Валери Христов реализира във вратата на Богомил Цинцарски след многоходова атака на гостите.

Въпреки това, плевенчани остават непобедени от началото на сезона, като дотук са записали 2 победи и 1 равенство, което им отрежда първо място във временното класиране.

За Янтра това е трето равенство през тази кампания, а в следващия кръг габровци приемат Литекс. На "сините" пък им предстои гостуване на дублиращия отбор на Лудогорец.

Източник: Topsport.bg