Спартак удари Септември във Варна

Спартак удари Септември във Варна

Topsport.bg

24-04-2023, 19:29

Отборът на Спартак (Варна) постигна ценен успех с 2:0 над Септември в опашкарското дерби от 27-ия кръг на efbet Лига.

С успеха на "Коритото" варненци събраха 16 точки, но остават на дъното в класирането. Септември също е в зоната на изпадащите, но има актив от 22 точки.

Варненци отбелязаха по едно попадение във всяко от полувремената и не оставиха съмнение в превъзходството си.

Гостите от Септември имаха претенции за дузпа, но те не бяха удовлетворени.

Двата отбора изиграха слабо първо полувреме, в което почти не създадоха чисти голови ситуации.

Спартак успя да вкара гол при първата си по-сериозна ситуация в мача. В 9-та минута защитник на гостите върна топката към вратаря Димитър Шейтанов, който бе пресиран от Денис Баланюк и в опита за изчисти топката я ритна в нападателя на домакините и след рикошет тя влезе във вратата за 1:0.

В 15-та минута Спартак можеше да удвои преднината си. Иван Йорданов стреля от повече от 20 метра, топката бе отклонена с глава от играч на Септември и летеше опасно към вратата, но вратарят Димитър Шейтанов показа отлична реакция и успя да избие топката.

В 59-та минута домакините можеха да вкарат втори гол. Ромееш Ивей беше изведен вдясно по атаката на домакините и намери в наказателното поле на гостите Денис Баланюк, който стреля, но топката попадна в ръцете на вратаря Димитър Шейтанов. В 61-та минута отборът на Септември имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Виктор Митев след удар на Атанас Кабов, но след консултации със системата ВАР главният съдия Васимир Ел-Хатиб реши, че нарушение няма.

В 74-та минута Септември записа първия си удар в мача, когато Димитър Костадинов стреля от над 25 метра, но неточно. В 84-та минута Валентин Йосков засече с глава топката след центриране отдясно, но топката попадна в ръцете на вратаря Иван Дичевски.

Минута по-късно Родни Антуи бе изведен от Александър Белоусов сам срещу вратаря на гостите, но пропусна. В 90-та минута Ромееш Ивей бе изведен в отлична позиция отдясно по атаката на Спартак от Иван Йорданов и с топовен изстрел по диагонал вкара втория гол за домакините и оформи крайния резултат.

Източник: Topsport.bg