Спират efbet Лига, ако COVID-19 плъзне в още два отбора

Спират efbet Лига, ако COVID-19 плъзне в още два отбора

Novsport

07-11-2020, 09:00

Преустановяването на efbet Лига е изключително близо. Ако в още два отбора пламне заразата от коронавирус, БФС ще се принуди да спре за неопределен период от време родния шампионат. Това гласи правилникът, който бе пуснат преди началото на сезона.

В него е упоменато, че при минимум 5 тима с поне 10 болни от COVID-19, първенството може да бъде прекратено. До момента три клуба са критично засегнати. Царско село има 14 положителни случая, а в Славия и Левски са с по 11. Респективно това принуди Българския футболен съюз да отложи срещите на трите състава.

Днес се очакват пробите от тестовете в Ботев Пловдив, след като вчера Тодор Неделев се оказа преносител на вируса.

Ето както пише в разпоредбите:

1. Среща от професионалния футбол може да бъде отлагана при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в един от двата отбора участници.

2. Първенството може да бъде прекратено временно при наличие на положителни

проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба от Първа професионална лига и при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 7 (седем) клуба от Втора професионална лига“, се казва в правилника на БФС.

Източник: Novsport

Последни новини