Спортист - Лудогорец (СЪСТАВИ)

Спортист - Лудогорец (СЪСТАВИ)

Novsport

11-02-2021, 13:33

Купата на България не е любимият турнир на Лудогорец.

Ако по отношение на шампионската титла разградчани са абсолютен хегемон - гонят десета поред, която ще е рекорд за България, то за втория по сила трофей нещата са коренно различни.

Орлите имат само 2 купи - в първата година в елита (2012-а) и през 2014-а.

В следващите години зелените остават на сухо. В последните три сезона Лудогорец отпада все на четвъртфиналите - два пъти от ЦСКА и веднъж от Левски.

През 2017-а тимът загуби битката за отличието от Ботев Пловдив.

1/16-финалите, какъвто е днешният двубой със Спортист Своге, не минават особено безпроблемно за разградчани, както и срещите с тимове от втория ни ешелон. През есента на 2017-а в първия кръг от надпреварата бе отстранен Оборище Панагюрище след драма с продължения - 3:2. Тогава се наложи Кешерю с два гола да измъква Лудогорец. През септември 2018-а друг втородивизионен тим - Несебър, поведе на орлите, но после бе обърнат за 1:3. Година по-късно друг морски отбор от Втора лига - Нефтохимик, също подразни орлите, като им дръпна в резултата, но след почивката рухна и падна с 1:4. Интересното е, че мачът се игра в Созопол.

Днешният двубой със Спортист, с който официално се дава старта на футболната пролет у нас, няма да е в Своге. След договорка между двата клуба срещата ще е в Разград.

Официалната версия бе наводненият терен в Своге. Той обаче вече е наред и не пречеше срещата да остане в близкото до София градче.

Лудогорец вече е отпадал от тим от Втора лига. През октомври 2015-а Локо ГО шокира разградчани. 

Железничарите биха именития си съперник като домакин с 1:0, а малко след това треньорът на зелените Едуард Ераносян бе освободен. Тогава Едо смени няколко месеца по-рано недоразумението Бруно Рибейро.

Сега обаче Лудогорец е домакин и фактът, че от 7 години не успява в турнира, ще даде допълнителна мотивация на новия наставник Валдас Дамбраускас, за когото това ще е официален дебют начело на тима.

Спортист - Лудогорец 

Спортист Своге: Кунчев, Михайлов, Христов, Харизанов, Ташев, Иванов, Ивайло Михайлов, Костадинов, Рамадан, Мартин Михайлов, Янакиев

Лудогорец: Ренан, Недялков, Сисиньо, Дяков, Вердон, Анисе, Жосуе Са, Текпетей, Десподов, Кешеру, Каули Оливейра

съдия: Ивелин Занев 

Източник: Novsport

Последни новини