Станимир Стоилов вече мисли за селекцията в Левски

Станимир Стоилов вече мисли за селекцията в Левски

Topsport.bg

06-06-2021, 08:04

Евентуалният нов треньор на Левски Станимир Стоилов вече работи по селекцията за новия сезон и е почти готов със списъка от играчи, които иска да бъдат привлечени през това лято, пише "Тема Спорт".

Очаква се Мъри да се завърне на "Герена" след 13-годишна пауза, ако преговорите за смяна на собствеността на клуба завършат с успех. Както е известно, през следващата седмица се очаква развръзка по горещата тема.

Очаква се Наско Сираков да прехвърли мажоритарния си дял акции на чуждестранен инвестиционен фонд, представляван от англичанина Джоузеф Диксън. 31-годишният футболист от седмици преговаря за придобиване на собствеността на Левски. В петък той предостави банкова гаранция от над 200 милиона долара, с която доказа наличието на сериозни капитали зад гърба си.

Сега остава да внесе първоначалната вноска от 3,5 милиона лева, за да започне прехвърлянето на акциите. С тези пари Левски трябва да покрие най-належащите си дългове и да направи селекция за новия сезон.

Желанието на Мъри е да направи селекция от перспективни родни играчи. В списъка му е и офанзивният халф на Черно море Илиан Илиев-младши. Стоилов ще продължи да налага и Патрик-Габриел Галчев, Марин Петков и Мартин Петков, които успяха да захапят през пролетта.

Засега не се предвижда привличане на скъпоплатени чужденци. Ако бъдат взети такива, то те трябва да са наистина качествени играчи, които сериозно да вдигнат класата на отбора.

В момента чужденците с договори за следващия сезон са централният защитник Начо Монсалве и нападателят Билал Бари. Оставането на последния на "Герена" обаче е под сериозна въпросителна.

С изтичащи договори са хърватският вратар Звонимир Микулич и универсалният играч Драган Михйлович. "Сините" обаче искат да ги задържат. Наред с това нови договори ще получат и близнаците Борислав и Радослав Цоневи, Мартин Райнов и Андриан Краев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини