Станимир Стоилов: Доволен съм от амбицията, желанието, което имаше отборът

Станимир Стоилов: Доволен съм от амбицията, желанието, което имаше отборът

Topsport.bg

08-10-2022, 22:23

Треньорът на Левски - Станимир Стоилов заяви, че победата на Ботев (Пловдив) с 1:0 е важна, тъй като е срещу сериозен противник. Мъри говори и за наказанието на "сините" за затворения сектор "А".

"Доволен съм от амбицията, желанието, което имаше отборът. Важна победа срещу сериозен противник. Ботев игра динамично, агресивно. Стана един двубой, който си заслужаваше да бъде наблюдаван. Имаше ситуации, в които трябваше да решим с втори гол мача, но оттам-нататък влязохме леко в напрежение. Смятам, че можем да играем по-добре върху контрола на топката. Не ни интересуваше сякаш качеството на играта, което мен не ме устройва. Не можахме да си завършим ситуациите.ю

Не сме били чак толкова силни в офанзивен план. Само с работа можем да си решим проблемите. Искам повече самочувствие във футбола и увереност, особено когато играем у дома. Те знаеха, че беше важно да вземем трите точки. Те мислеха повече за това, отколкото за качеството на играта. Имахме добри моменти. Мисля, че очаквах на Сонко да му бъде по-тежко след травмата. Той е важен играч за нас със своята увереност и контрола на цялата защита. Надявам се тепърва да набира форма. Далеч е сега от нея. Когато той е във физическо добро състояние, отборът стои много добре.

Според мен лек мач за Шеху. Показа лекота. Има доста неща, които трябва да подобрява, но за него такива мачове не трябва да са проблем. Казах, че Левски и публиката са едно цяло. Когато хората са на стадиона, играчите са мотивирани. Най-красивият сектор на стадиона беше затворен, не виждам такива половинчати решения и не ми харесват. Важно е, че гледаме в една посока. Всеки го интересува Левски да играе добре, да играе гордо, и ако може да печели. След това трябва да чистим проблемите си.

Трябва да издържим на програмата. Играчи, които не правиха подготовка с нас, получиха проблеми на почивката, например Петрис. Имаме достатъчно играчи, както и млади, които могат да вземат участие", каза Стоилов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини