Станимир Стоилов: Щях да бъда притеснен, ако нашите противници ни надиграваха футболно

Станимир Стоилов: Щях да бъда притеснен, ако нашите противници ни надиграваха футболно

Topsport.bg

16-10-2022, 14:16

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде интервю за предаването на "Арена Спорт" по БНТ. Той обясни причината за загубата с 1:2 от Славия в сряда, а освен това говори за целите на отбора и възможността на "сините" да се борят за титлата.

"Щях да бъда притеснен, ако нашите противници ни надиграваха футболно. За мен това е грешка на нашия растеж. Имам предвид в растежа на изграждането ни като отбор, който доминира на терена, държи противника в собствената му половина. Специално за мача в сряда, нашият отбор не беше на 100% като амбиция и мотивация. Загубихме мачове, в които думата гостуване е жалка да я споменавам. Загубихме, защото настройката не беше на ниво", призна Стоилов.

"Няма как аз да съм треньор на Левски и да имаме подкрепата на толкова много левскари по света, а да нямаме високи цели. Нямам намерение да живуркам в Левски. Искам всеки ден отборът да се бори и да надгражда", категоричен е 55-годишният специалист.

"Левски пропусна етапа на изграждане на качествен стил и начин на играча и директно към етапа на победите. Прескочихме важен етап, но историята на Левски показва, че трябват успехи и затова го прескочихме", заяви треньорът на Левски.

"От това, което виждам от началото на сезон, има една група от 10 отбора, които показват близки резултати. Има и друга група, която отстъпва. Това само показва колко голям трябва да броят на отборите в първенството. Една елитна група от 10 отбора и Втора лига също от 10 отбора с по-високи амбиции и възможности, вероятно ще допринесат повече за развитието на футбола", коментира наставникът на "сините".

"Виждам Левски като отбор, който трябва да се бори за титлата. Левски винаги е фаворит във всяка надпревара в България, в която участва. Ще се борим за всеки един трофея, за който ни се отдаде възможност", сподели той.

Източник: Topsport.bg

Последни новини