Станислав Генчев: Едно полувреме не стига срещу такъв отбор

Станислав Генчев: Едно полувреме не стига срещу такъв отбор

Novsport

03-12-2020, 22:42

„Естествено, че сме разочаровани, след като сме загубили мача, няма от какво да сме доволни.“

Това каза Станислав Генчев след петото поредно поражение на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа. Българските шампиони останаха без точка в турнира, отстъпвайки за втори път пред Антверп, този път с 1:3 в Белгия, след като преди това паднаха с 1:2 в Разград.

„Мачът може да го разделим на две полувремена – слабо първо и по-добро второ, в което създадохме положения и изравнихме играта. За съжаление обаче точно в момент, в който бяхме в подем, допуснахме гол и противникът поведе. Не е достатъчно обаче едно полувреме за добър резултат срещу такъв отбор“, посочи наставникът на „орлите“.

„Първото полувреме бе доста слабо за нас, бяхме неориентирани във фаза защита. Около 15 минути играхме това, което искахме, след това необяснимо започнахме да излизаме от позиции и да грешим. След почивката коригирахме нещата, но дисциплината трябва да се спазва от първата до последната минута, а не да проявяваш неуважение към колетите си и към труда на всички. Футболът е колективен спорт и когато двама играчи не спазват тактическите указания, това се отразява на целия отбор. Второто полувреме беше добро, в сравнение с първото. След почивката имахме две чисти ситуации и след това две много опасни контраатаки, които дори не завършихме с удар. Противникът също се справяше добре. Когато загубим, аз не обичам да деля отбора на този игра слабо и онзи игра силно.“

„Първо, трябва да отбележим ,че противникът бе много добре организирам, много бързо реагира, след като загуби топката, като ни пресира и притиска. Наистина през първото полувреме играхме с голямо напрежение, което е нетипично за нашия отбор. Това също допринасяше за непредизвиканите грешки. Не съм гледал повторението при втория гол на Антверп, не знам дали е имало игра с ръка на Ричи де Лает, но това е част от играта“, допълни Генчев. 

Източник: Novsport

Последни новини