Статистиката сочи: efbet Лига е станала по-интересна

Статистиката сочи: efbet Лига е станала по-интересна

Novsport

08-04-2021, 15:32

 Световно проучване показва интересна статистика относно родната efbet Лига. Оказва се, че през настоящия сезон българският шампионат е станал по-завързан, сочат цифри на швейцарския център за спортни изследвания. Това до голяма степен не е изненада, тъй като сегашният формат на шампионата с плейофите е доста удачен и предоставя на привържениците множество интригуващи мачове.

Според данните само 21 от общо 154 срещи, до последната пауза за националните отбори, са завършили с огромна голова разлика. Лидер по най-разгромни победи през сезона е шампионът Лудогорец, който е разбивал съперниците си пет пъти. Разградчани са лидери и в победите с три или повече голове далеч от своя стадион - 3.

След „орлите“ се нареждат съставите на Берое и ЦСКА 1948, които пък са лидери в големите победи при домакинските си мачове по - 3, но нямат такива при гостуванията си. Един от водещите тимове ЦСКА няма нито един такъв голям успех на „Българска армия“, но има една победа с три гола при гостуване.

Три са отборите, които са постигали по един разгром у дома и при гостуване. Това са Левски, Локомотив Пловдив и Черно море.

Извадката на швейцарците показва, че родното първенство е с доста изравнени сили, спрямо предни сезони, в които могат да се видят доста повече изразителни победи.

По пътя на тази логика оспорваният футболен турнир в света е Категория Примера „А“ в Колумбия, където едва 4% от мачовете са „много на малко“ като краен резултат. На другия полюс е първата дивизия на Молдова, където средно на три срещи по веднъж някой пада със сериозна разлика на терена.

Източник: Novsport

Последни новини