Стивън Кирилов - първото ново попълнение в Беласица

Стивън Кирилов - първото ново попълнение в Беласица

Novsport

02-12-2020, 12:57

Досегашният футболист на мъжкия отбор на Сливнишки герой Сливница Стивън Кирилов  е вече в редиците на петричкия клуб. Преди да излезе на терена за първата си тренировка с фланелката на мъжкия отбор на ОФК Беласица, той бе представен от мениджъра на клуба Георги Петров пред треньорския щаб и колегите му. Веднага след това Стивън Кирилов сподели за пътя на  неговото израстване като футболист до момента.

Стивън Петров Кирилов е роден на 26.09.1996 година в Перник. Рожба е на ДЮШ на Миньор Перник, където негови треньори са Георги Златков, Румен Андонов, Владимир Досев и Петър Анестиев. На 16 годишна възраст е забелязан от тогавашния треньор на мъжете Валентин Лазаров и е привлечен в представителния пернишки тим. По-късно негови треньори са Валери Дамянов и  Христо Янев. В продължение на три години играе в отборите на Металург Перник и Гранит Владая. В контролен мач, игран във Владая между местния Гранит и Сливнишки герой Сливница, прави силно впечатление с изявите си на терена и тогавашните треньори Георги Гайдаров на домакините и Петър Малинов на гостите си стискат ръцете и така Стивън става футболист на Сливнишки герой. И тук неговите футболни умения и прояви не остават незабелязани и през 2019 година е привлечен от тогавашния треньор на ЦСКА-1948 Петко Петков, където престоява един полусезон. Веднага след това приема офертата на тогавашния треньор на Спортист Своге Георги Станков. Нещата не му харесват и се завръща отново в Сливнишки герой при бившия си треньор Петър Малинов. По време на мач за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на Беласица Петрич и Сливнишки герой Сливница, завършил при резултат 2:1 НА 10.10.т.г., Стивън Кирилов отбелязва гол във вратата на Беласица и с изявите си по време на двубоя на стадион Цар Самуил обира овациите на претенциозната петричка публика и оставя трайни впечатления у треньорския щаб на Беласица, като впоследствие неговите игри се наблюдават и в оставащите мачове до края на есенния дял от настоящото първенство. На въпроса как се стигне до привличането му в мъжкия отбор на ОФК Беласица, Стивън Кирилов отговори така: „Проведох разговор по настояване на сегашния старши треньор на Беласица Саша Симонович, който подробно описа обстановката в отбора, като не пропусна да заяви, че ако желая, мога да дойда и веднага  да започна тренировки с мъжкия отбор на отбора без пробен период. Следващият разговор, който беше проведен с мен, бе с отговорника за селекцията Георги Петров. Разбрахме се по всички въпроси, като най-вече ми хареса факта, че отбора е с нагласа за атакуване на първото място и влизане във втора лига от следващото пър

 венство. Радвам се, че попаднах в клуб с име в българския футбол, в който е играл и моя досегашен треньор Петър Малинов-дал много за моето израстване. С нетърпение очаквам старта на пролетния дял от първенството на ЮЗ трета лига и да дам всичко от себе си, раздавайки се докрай на терена, за да задоволя ръководството, треньорския щаб  и най-вече невероятните фенове на Бела, от които останах възхитен по време на мача със Сливнишки герой”.

Мнение за Стивън Кирилов даде и досегашният му старши треньор Петър Малинов: „Чест прави на Стивън, че дойде при мен и ми предаде за проведените разговори с него със старши треньора на Беласица Саша Симонович е селекционера Георги Петров. Той винаги е споделял с мен отправените оферти към него. Така бе и този път. Този футболист е универсален, може да играе на всички постове в отбора, без вратарския. Има доста футболни качества и смятам, че ще помогне много на Беласица за реализиране на поставената цел на клуба-влизане във втора лига. Пожелавам му пълен успех с фланелката на Беласица и да изживее емоциите в този клуб, както беше с мен, играейки в А група”.

Източник: Novsport

Последни новини