Стилиян Петров: В момента БФС е на кръстопът да реши какво иска да направи

Стилиян Петров: В момента БФС е на кръстопът да реши какво иска да направи

Topsport.bg

13-10-2021, 22:24

Бившият национал и част от екипа на кандидата за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов - Стилиян Петров, сподели в предаването "Домът на футбола" по "Diema Sport" своите виждания след вчерашния конгрес. На него Борислав Михайлов беше преизбран за шеф на БФС.

"Винаги е хубаво да слушаш и другите футболни хора. Той спомена няколко интересни неща и няколко, на които моето мнение е съвсем друго. Ако мога да споделя за оценката, която си дадоха, аз не съм съгласен с това нещо. Чух едно много интересно нещо, което досега него бяхме виждали в БФС - комуникацията между БФС и клубовете. Това ние говорим постоянно - да разберем проблемите на тези клубове. Ако не се вникнат в проблемите на клубовете, никога няма да намерим решение.

Това, което чух от Йордан Лечков е, че той иска да комуникира, иска да види проблемите на българските клубове. Това е важно, защото, когато има конкуренция, в момента се дестабилизира това, което беше преди във футболния съюз. Сега има и другата страна - Митко Бербатов и другите кандидати, които зададоха много въпроси. В момента БФС е на кръстопът да реши какво иска да направи и дали може да направи нещо. Когато има силни конкуренти, когато има диалог, тогава футболът може да върви напред, само, ако хората искат да работят", заяви Стилиян Петров.

"Мога само да поздравя господин Михайлов. Независимо от всичките тези решения, от това, което излезе по медиите. Винаги казваме, че когато се обяви едно решение, е нужно да го поздравим. Честито за победата. Това дали ще бъде дълготрайна или това, което излезе в медийното пространство, ще доведат нещата до съвсем различен край, не е ясно. Ние не сме разочаровани. По мое лично мнение Камен Костадинов и председателят на мандатната комисия можеше да си свършат работата малко по-добре", отбеляза Петров.

"Има голяма вероятност да има нов конгрес. Това ще го оставя на адвокатите. Те работят усърдно върху това. Най-хубавото беше да видя, че клубовете виждат алтернатива при гласуването. Видя се, че има още несигурни клубове. Но сега, с това, което стана, се вижда, че се иска промяна и има хора, които работят за тази промяна. Няма да се откажем, продължаваме, защото това, което показахме в последните шест месеца е, че искаме да работим за доброто на българския футбол", каза още Стилиян Петров.

Източник: Topsport.bg