Стилиян Петров: Загубили сме респекта на световния футбол, на много ниско ниво сме

Стилиян Петров: Загубили сме респекта на световния футбол, на много ниско ниво сме

Topsport.bg

16-08-2021, 09:59

Стилиян Петров заяви, че сме загубили респекта на световния футбол и констатира още болезнени факти.

Той е част от екипа на Димитър Бербатов, който заедно с Мартин Петров и други съмишленици се обяви за промяна в българския футбол.

Ето какво заяви Стилян пред БТВ:

"Не се бях прибирал от четири години. Не ги бях виждал от много време. Конгресът трябва да се проведе, за да се видят всички кандидати и техните екипи. Ние не виждаме някой друг освен Димитър Бербатов да излиза с някаква визия. Нас не ни е страх. Това е структурата и системата на БФС от много години.

Ние в момента сме малко по-организирани, по-иновативни и искаме да направим промяната и тези малки неща излизат наяве. Футболът е игра за хората, които искат да влагат, да развиват млади таланти и треньори. Това не се получава и хората започват да се изморяват и да им омръзва. Ние знаехме с какво се захващаме.

Когато започнахме да споделяме, да имаме тази идея, да се опитаме да променим нещо, всеки, който говореше ни казваше, че не знаем с какво се захващаме. Повечето идеи дойдоха от Митко Бербатов. Той сподели неговата визия и екипа, с който иска да работи. Каза как иска да промени българския футбол. Дали ще стане, надявам се. Нас всички не ни е страх, да излезем и да се борим. Всеки един от нас е минал през всяка една национална гарнитура. Знаем колко е важно да се даде шанс да се развива всеки един млад футболист.

Ние сме загубили респекта на световния футбол, което е най-лошото.

Гледам, че Венци Стефанов излиза и говори, че всичко е наред и нямаме проблеми. Не, не е наред. Нашият футбол е на много ниско ниво.

Разговарял съм с доста хора с Лудогорец. Имам приятели сред футболистите на Лудогорец. Показва се, че може. Няма много българи в този отбор, но един проект, който е печеливш.

Държавата и спортът вървят ръка за ръка независимо кой управлява. Хората се оценяват по това, което вършат. Нашите ценности са еднакви. Ние никога не сме завиждали на успехите си", заяви Стилиян Петров.

Източник: Topsport.bg

Последни новини