Стоев: Бях сигурен, че ще уволнят Дамбраускас, на Стойчо Младенов му трябва време

Стоев: Бях сигурен, че ще уволнят Дамбраускас, на Стойчо Младенов му трябва време

Topsport.bg

25-10-2021, 12:25

Бившият треньор на Лудогорец Стойчо Стоев е бил убеден в уволнението на Валдас Дамбраускас. Стоев гостува днес в "Студио дерби" и говори по много актуални теми около клуба от Разград, ЦСКА и Левски.

"Балканският манталитет е проблем за чуждите треньори, тъй като той е специфичен. В Лудогорец критерий за успех е влизане в групите на Шампионската лига, всичко друго се приема за неуспех и в един момент треньорът е на пиедестала за уволнение. Мачът в Гърция в Олимпиакос беше на доста добро ниво, след това се падна Малмьо, който не е толкова сериозен отбор, това в някаква степен беше провал. И оттам вдигнаха мерника на Дамбраускас - бях сигурен, че ще го уволнят. Каквито и неща да се изтъкват, в Лудогорец целта е само Шампионската лига. Там нямат нужното търпение и затова идват тези смени.

Не бих казал, че представянето на ЦСКА в Европа е положително. Все пак имат само една точка. Изключвам отбора на Рома, въпреки последния резултат, другите тимове не бих казал, че са на много по-сериозно ниво от ЦСКА. Стойчо Младенов все пак е отскоро, трябва му време да изгради желания от него облик.

След напускането на Васил Божков Левски изпитва сериозна финансова криза, те не могат да си позволят да вземат качествени футболисти - не говоря българи или чужденци. Сега Левски е малко по-добре, но е твърде рано да се говори какво ще се случи. Надявам се, че след влизането на сериозни спонсори нещата малко ще се нормализират. Трудно се работи по принцип във финансов колапс, изпитал съм го. Трудно е, а изискванията и очакванията са големи, а ти нямаш нужния потенциал да задоволиш всичко. Времето е пред Левски, говоря най-вече за пролетта, тогава ще бъде важен момент за тях", каза Стоев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини