Стоичков идва за откриването на академията на Благой Георгиев

Стоичков идва за откриването на академията на Благой Георгиев

Novsport

08-06-2020, 19:15

Бившият национал Благой Георгиев, който има и успешна кариера зад граница, разказа за плановете си да направи своя футболна академия. Това е идея, която той обмислял още в последните си активни години на терена.

Днес в актуално студио "Дерби" той разкри как върви подготовката, а също така и разкри имената на двама ВИП гости, които ще дойдат на откриването през август: Христо Стоичков и селекционерът на руския национален отбор по футбол Станислав Черчесов.

"Стоичков и Черчесов ще дойдат на откриването, да им дадат увереност и старт във футбола на тези деца. Това ще бъде много голям плюс. Отдавна имам идея за тази школа и вече се реализира благодарение на партньорите ми от Уинбет и от ректора на ВСУ. Създадохме една прекрасна база. Ще събираме момчета от 6 до 15 години, има и много 5-годишни, няма да ги върнем. Условията са много добри, има възможност и за общежитие. Децата да се чувстват добре там и да се развиват, за да бъдат полезни за клубовете и за националния отбор", обясни в началото основните моменти Благо Георгиев, чиято школа трябва да носи името BG7 Football Academy.

"Преди мислех да играя още, сега вече се отказах. Разликата между моето поколение и децата сега е, че ние мислехме по друг начин. Гледам и моите деца, разбира се - интересуват се от телефоните, таблетите, инстаграмите. Не виждам сега да има толкова запалени и това е много голям проблем", коментира бившата звезда на Славия, Дуйсбург, Алавес и Цървена змезда.

"Защо успяват сръбските таланти? Да не забравяме, че сръбските мениджъри са много силни. Естествено, че има таланти, но там с 2-3 силни мача и ги изкарват като Марадона. Но също така начина на работа, треньорите си оказват много голямо влияние", обясни още Георгиев.

Източник: Novsport

Последни новини