Стоичков: Кубрат, учи малките на бокс и както са ни възпитавали в ЦСКА!

Стоичков: Кубрат, учи малките на бокс и както са ни възпитавали в ЦСКА!

Topsport.bg

17-10-2021, 16:12

Христо Стоичков поздрави боксьора Кубрат Пулев. Колегите от bTV включиха от САЩ носителя на Златната топка, който сподели мнението си за Кобрата.

Камата призова боксьора да възпитава младите, както двамата са били възпитани в ЦСКА.

"Кубрат е личност, която човек трябва да познава. Той е типичният спортист от старата школа, който знае какво е дисциплина и отговорност. Той не спира да мисли за бокса, горд съм, че го познавам и сме много добри приятели. Кубрат никога не се уплаши и показа на целия свят, и то два пъти, че от България можеш да се качиш на ринга - боксира се срещу Кличко и Джошуа. Единственият българин, който два пъти се е качил на този ринг. Независимо, че загуби, на мен ми напълни душата.

Той постигна своите мечти, аз моите. Приятелството, което създадохме в годините, не се купува. То се доказва всеки ден. Кубрат е от тези хора, които кажат "да" е "да", "не" е "не". Характерите ни са много сходни, нашите характери са винаги да побеждаваме, винаги сме защитавали българското. Бих му казал да не се променя, а и той няма закъде да се променя вече. Той показа на целия свят, че от България можеш да бъдеш сред най-големите, това е предостатъчно. Винаги съм гледал мачовете му, с нетърпение съм ги чакал, защото искам да чуя нашия химн, българския химн.

Няма по-хубаво от това да видиш спортист преди среща да чуе неговия химн. Това ме изпълва с това голямо самочувствие, което ние като спортисти имаме в България. Кубрат, брат, искам да ти пожелая здраве, щастие, любов, помагай на малките, учи ги на бокс, възпитавай ги, както нашите родители са ни възпитали, Кубрат, Голяма прегръдка от Маями", заяви Христо Стоичков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини