Стойчо Младенов е в рекордна серия без загуба в Европа

Стойчо Младенов е в рекордна серия без загуба в Европа

Topsport.bg

09-08-2021, 08:48

Стойчо Младенов държи рекорда за най-много сред треньорите по поредни евромачове начело на български отбор без загуба.

Победата на Екзекутора над Осиек бе 12-ият последователен такъв двубой.

Интересното е, че тази серия е в ход вече близо 18 години. Любопитното е, че цели 10 от споменатите 12 двубоя са равенства.

Осем от тях донесоха отпадания, но пък серията се запази. Двете най-щастливи ремита бяха това с Лиепая в предишния кръг на ЛЕ, както и това с Омония през 2007-а, защото след тях ЦСКА продължи напред в турнирите.

С латвийците Младенов дойде при заварено тежко положение и нулево реми в първия двубой и макар трудно и чрез дузпи, успя да си проправи път напред.

През 2007-а срещу Омония пък онова 1:1 на Острова на Афродита бе последвано от 2:1 на "Армията" и отстраняване на кипърския тим. Тази бе и единствената победа в серията до успеха с четирите гола във вратата на Осиек.

Интересното е, че и тези, които са най-близо до Младенов по този показател, са доста далеч зад него. Стефан Грозданов с Локомотив (Сф) и Стойчо Стоев с Лудогорец имат по 8 поредни евромача без загуба.

Резултатите на Грозданов с "червено-черните" през 2006-а и 2007-а бяха 2:0 и 1:1 с Македония Скопие, 2:0 и 4:0 с Бней Йехуда, 2:2 и 0:0 с Фейенорд, както и 3:1 и 0:0 с Оцелул Галац.

Стоев пък нареди през 2014-а с Лудогорец пет победи и едно реми в групата на Лига Европа, в която бяха още ПСВ, Черноморец Одеса и Динамо Загреб, а след нея 1:0 и 3:3 с Лацио.

В Левски най-дългата серия от 7 мача пък нареди Ясен Петров през 2010-а. Остава да видим ще увеличи ли Екзекутора серията и във фаталния 13-и пореден мач, пише "Мач Телеграф" и допълва, че на помощ за постигането на целта се е притекъл бивш играч на "червените".

Информация на спортно-техническия щаб на столичани дава бившият футболист на тима Марин Оршулич.

Хърватинът игра на "Армията" през сезон 2014/15, като записа 16 мача и реализира 2 гола. Впоследствие бранителят премина в норвежкия Тромсьо.

В момента Оршулич е треньор в нискоразредния кипърски Омония Псевда. Хърватинът подчертал, че Осиек е много силен домакин и нищо в двубоя все още не е решено въпреки резултата от първата среща.

Източник: Topsport.bg

Последни новини