Стойчо Младенов: Имаме потенциал за Европа, а защо не и за нещо повече

Стойчо Младенов: Имаме потенциал за Европа, а защо не и за нещо повече

Topsport.bg

08-11-2022, 15:23

Оперативният директор на ФК ЦСКА 1948 - Стойчо Младенов, бе гост в подкаста на колегите от "Блиц", където засегна важни теми около "червения" тим, БФС и националния отбор на България. Ето по-интересни фрагменти от неговото изказване:

"С потенциала, с който разполагаме имаме потенциал за евротурнирите. Самите резултати го показват - отборът играе добър футбол. Печелим, което е много важно. Позицията ни дава възможност да се борим за евротурнирите, а защо не и за нещо повече. Любо Пенев има шанс да развие отбора, защото в клуба се работи професионално. В клуба са събрани легенди на ЦСКА, футболни хора, които виждат нещата в дълбочина. Вероятността да се сбърка при подбора на нови състезатели е много минимална. Имаме скаутско звено, начело с Методи Томанов, което си върши перфектно работата. Надявам се през зимния трансферния прозорец да бъдат привлечени набелязаните футболисти, за да увеличим конкуренцията и да подобрим качеството си.

Най-после в Левски взеха решение за БФС нещо, което 90% от клубовете мислят и разсъждават по този начин. Защото във футбола трябва да има рязък завой към положителното и това става само с промяна. А промяната може да се случи само с конгрес. Аз подкрепям и застанах твърдо зад Бербатов, Стилиян, Мартин. Те бяха в кухнята на професионализма на Запад. Могат да извисят футбола ни. Такъв достоен човек е и Лъчезар Танев. Да, Боби Михайлов може да не е виновен за повечето неща, но той оглавява БФС.

Рано е още да даваме оценки за националния отбор. Положителното е, че се залага на млади момчета, които имат таван на развитие. Свежа кръв, която неименуемо носи промяната. Дава ни надежда, че хубавото идва, но нека се действа внимателно, защото същото това нещо и аз го извърших, когато поех националния отбор. Вкарах много млади състезатели и тук е рискът от тяхната неопитност, когато дойде напрежението в решителните мачове - ще успеем или няма да успеем. Не всеки млад човек може да удържи на напрежението", завърши Младенов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини