Стойчо Младенов: Направиха 50 фала срещу Жорди! Съдията им каза "Сваляйте го"

Стойчо Младенов: Направиха 50 фала срещу Жорди! Съдията им каза

Topsport.bg

13-02-2022, 19:02

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира фалстарта на "червените" срещу Локомотив (София) на старта на пролетния дял от шампионата. Той беше категоричен, че духът на "армейците" не е сломен и те ще се борят до края за титлата.

"Труден си го направихме ние самите мача с поведението на терена особено първото полувреме. Второто се променихме малко, но липсваше идеята", започна Младенов.

"Психика, психика, всичко опира до нея и до характера. Когато дойде напрежението, не всеки издържа. Така трудно можем да се борим за шампионска титла. Ще ви дам един пример. Последната ситуация на Бисмарк, би трябвало да отбележи при по-голямата концентрация и класа. Дори да играем слабо, класата трябва да надделее. Винаги е било така в ЦСКА", продължи той.

"Оказа си влияние, че се доближихме до Лудогорец по точки. Всички шаблони, които правихме, един не се получи. Не направихме нищо от това, което правихме всички контроли. Затова го отдавам на психиката. През есенния дял загатнахме за битка. Заявявам, че битката не е приключила. Четири точки не значи нищо. Ще се бием до последно, накрая ще видим какво сме постигнали".

"Липса на организация, дисциплина в постройката, липсва ни и динамика. Бяхме много бавни. Вместо да поддържаме едно ниво над Локомотив, слязохме на тяхното ниво. Първото затова бяхме равностойни. Второто полувреме вече рискувахме и можеха да ни победят. Не се получи нито за тях, нито за нас", смята Младенов.

"Имаме силни нападатели, които не демонстрираха класа, освен Йомов при гола. Да, противникът беше агресивен. Сигурно направиха 50 фала срещу Жорди. Картони не се показаха. Съдията им каза "Сваляйте го". Така беше", заяви треньорът на "червените".

"Ще отчетем положителното и отрицателното. Там където трябва да критикуваме, ще критикуваме. Следващият мач се надявам да сме на по-добро ниво. Никой не ми е казал на мен за оферта за Жорди Кайседо".

Стойчо Младенов коментира и любопитното видео, в което звъня по телефона на "червени" фенове, които се включиха в събирането на средства за погасяването на стари задължения.

"Положителна беше комуникацията с феновете. Благодаря им за спонтанна подкрепа и това, че започваме да казваме някои неща. Че имаме определен бюджет, че Гриша Ганчев се бори с всички. Захапал е здраво ЦСКА и няма да го пусне, докато не го издигне. Убеден съм. Точно това трябва да обедини феновете и да го подкрепяме в неговата цел. Да направим стадион и да направим отбор, който да стане шампион. Работим в тази цел. Не можем да заделяме по 1-2 милиона за футболисти, както Лудогорец. Това ръководство не прави грешките от миналото".

"Лудогорец какво да обсъждам? Ще се разсърдят каквото ще кажа. Гледам в нашия двор. Има много неща, които трябва да коригираме и да изправим ЦСКА здраво стъпил на крака. Тогава вече можем да говорим за велики неща. Ние ще се борим. Не трябва духът ни да бъде сломен. Днеска направихме грешка стъпка, но шампионатът има много мачове. Противникът също прави грешки. Ще видим накрая", завърши Младенов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини