Стоянович: На всички ни трябват точки, не мога да подценявам никого

Стоянович: На всички ни трябват точки, не мога да подценявам никого

Novsport

20-02-2021, 15:02

 Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович даде официален брифинг преди визитата на „сините” на Етър Велико Търново. Стоянович призна, че „сините” ги очаква тежък мач в старата столица и акцентира, че клубът се нуждае толкова от точки, колкото и Етър.

Наставникът също така отличи работата на „виолетовите” с действията да вземат Димитър Бербатов в щаба си, като треньорът на Левски мисля, че Берба много може да помогне на футболистите на Александър Томаш с опита си.

„Имаме някакви проблеми с контузени играчи. Някои по-малко, други повече. Става дума за 2-3 играчи. Не са типични контузии, но медицинският щаб ще каже след тренировка. Играчите имаха цяла седмица за работа и са по-добре физически след Монтана. Утре ще реагираме преди мача. Не може да говорим дали Бари сега може да е титуляр за Етър. Имаме своята философия, но пак зависи от травмите. Според мен Бари добре се аклиматизира за трите дена, от които е тук. Виждаме да има качества, сега е негов ред да ги показва на всеки мач. Това е Левски и няма време да релаксира. С голямо уважение към Монтана, но изискванията към Левски са други и футболисти като него трябва да са на 100%”, започна Славиша.

„Не беше само на мача в Монтана, а и на подготовката в Хърватия да държим непрестанно ниво. Работим сериозно върху това. Статични положения има през целия мач, но по принцип трябва да сме готови и за това. По-добре се намираме вече след тренировките”.

„Трябват точки – нормално. И ние не сме в комфортна зона, а вчера Монтана би и има 17 точки, а ние с 18. Етър търси своите точки, както и ние – нормално. Трябва да знаем какво искаме на терена. Дали ще ме изненада Етър? Всичко е възможно. В началото на първенството сме, анализирали сме ги, познаваме и треньорът им. Те искат да имат визия на терена, компактни са по терена. Чака ни тежък мач, но трябва да сме концентрирани от самото начало. Отборът на Етър е по-различен от есента и това е”, продължи Стоянович.

„Не сме в позиция да подценяваме никой отбор. На мен това ми е кристално ясно. Ако мислят така, бързо трябва да променят в главата си това мислене. Резултатът от мача в Разград не мога да кажа, че е реален, защото Етър имаше червен картон. При 0:0 те имаха 2-3 добри положения и ако бяха вкарали гол, мачът можеше да се развие по друг начин. В този мач нямаха късмет, но очакваме различно лице от тях в неделя и не мисля за загубата им в Разград. Знам, че са компактен екип и имат няколко футболисти, които могат да направят голям проблем, защото направиха такива и на халфовете и защитата на Лудогорец”.

„Ще видим каква ще е схемата. Работим върху 2-3 постройки. Много зависи от медицинските доклади кои са способни и кои не да играят след травмите. Тома Даске е халф и очакваме промяна за него. Начо Монсалве и той нямат връзки по терена, но със сигурност трябва да намерим друг играч, защото Даске е с картони. Защо да се притеснявам за утре? Хубаво е хора като Бербатов да дават информации на футболисти, това е нормално в играта. Супер работа на мениджмънта на Етър. Той може да каже много на нападателите и играчите. Там са Ангелов, Кнежевич, Боруков и с неговия опит може да принесе много за играта им”, анонсира Славиша.

„Мисля, че жълтите картони при нас са от различни фактори. Нямаме картони за вербални действия, а заради закъснели технически. Няма какво да им говоря по-сериозно. Просто трябва да сме по-умни кога правим, къде правим и извършваме фауловете. За Тома Даске – прави фаул, където не трябва да го прави, но и не беше толко виновен, колкото играчът, който загуби преди него топката, за да не стане контраатака. Имаме да работим върху тактическите елементи. Засега не виждам нужда да правим още трансфери в Левски. Може някой да си тръгне. Сега не виждам нужда от нови играчи. Доволен съм, когато всички играчи показват добри неща по терена. Сега е ред на играчите да оправдаят доверието, което клубът им е дал. Сега трябва да го оправдаят с отношения и игри. Възможно е, но и не е. Това нещо няма правила, аз ще бъда доволен в момента, в който те направят това, което се иска от тях на терена и да са по-добри от предните играчи – затова са докарани тук”, завърши Стоянович.

Източник: Novsport

Последни новини