Струма вкара 3 на Вихър в Кавракирово и оглави таблицата в групата

Струма вкара 3 на Вихър в Кавракирово  и оглави таблицата в групата

Novsport

15-12-2020, 15:34

Изключително голямо значение отдадоха треньорския щаб и футболистите на Струма Марикостиново за гостуването си в Кавракирово на местния Вихър. Това беше мач от 13 кръг за първенството на областна група Струма-2. Победата за отбора от Марикостиново беше крайно необходима, защото след като претърпя минимална загуба  с 1:2 в Първомай в директния сблъсък с тамошния Огражден 1955, при нова загуба напълно губеше шансовете за атакуване на първото място.  Иначе в отбора на Струма не се появиха поради заболяване  и служебна заетост титулярите Кирил Митрев-капитан, Димитър Беков, Венцислав Митрев, Георги Младенов и Боби Иванов. При това положение наставникът на гостите Атанас Терзиев едвам събра 11 футболисти за този мач и преди да излязат на терена ги нахъса докрай, като им заяви, че трябва да дадат всичко от себе си, за да може да запазят шансовете си за атакуване на първото място до края на първенството.

Още след първия съдийски сигнал футболистите на Струма обсадиха вратата на домакините. Течеше 5-та минута, когато Веселин Найденов след атака по десния фланг  насочи топката в наказателното поле на Вихър, където Карамфил Божиков, намиращ се на първа греда, изпрати топката в мрежата зад стража на домакините за 0:1. Пет минути по-късно Мариян Терзиев след самостоятелен пробив в стил Меси се насочи директно срещу вратата на домакините и със страхотен шут от движение изпрати топката в мрежата за 0:2. В 26-та минута изритана топка от Мартин Танушев от домакините попадна у колегата му Емил Лазаров и той от десетина метра изненада вратаря на Струма за 1:2. Заредиха се пропуски за отбора на Струма от страна на Мартин Бояджиев на четири пъти, Йордан Бербатов на два пъти и  веднъж Марин Георгиев-Мерата. Така при резултат 2:1 футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.

Обстоен разбор за играта от първото полувреме на играта направи наставникът на гостите Атанас Терзиев, който посочи грешките от първата част и даде указания как да се излезе от тази ситуация.

И второто полувреме на срещата премина под натиск на футболистите на Струма. В 67-ма минута Мартин Бояджиев , който макар и невъзстановен напълно от контузия показа много добра игра в мача, изведе отлично с диагонален пас Йордан Бербатов, той овладя кълбото и от движение отблизо  опъна мрежата зад вратаря на домакините за 1:3. Последваха нови пропуски на Мариян Бъчваров, Мартин Бояджиев, Марин Георгиев и Йордан Бербатов. Най-фрапантния пропуск бе след центриране отляво на Мариян Бъчваров в наказателното поле на Ураган и там Мартин Бояджиев и колегите му не се разбраха и топката излезе в аут.

С тази победа отборът на Струма Марикостиново излезе начело във временното класиране на групата с 28 точки. На второ място остана отборът на Подгорец Коларово също с 28 точки, но по-лоша голова разлика и мач по-малко, на трето място Огражден 1955 с 26 точки, също с мач по-малко.

Източник: Novsport

Последни новини