Съдийска сеч за ЦСКА през 2022 година

Съдийска сеч за ЦСКА през 2022 година

Topsport.bg

03-04-2022, 15:05

Терорът от страна на реферите срещу ЦСКА през 2022 година продължи с пълна сила дори пред погледа на двама от собствениците - Христо Стоичков и Гриша Ганчев. Съдията Ивайло Стоянов направи куп спорни отсъждания при победата на "червените" с 1:0 над Берое. Два пъти петричанинът показа червен картон на ЦСКА. Първо изгони треньора Стойчо Младенов, а после и халфа Карло Мухар.

При първата ситуация Стоянов спря голова атака на Георги Йомов и му измисли нарушение. Това вбеси Младенов, който бурно започна да апострофира. След това обаче реферът вдигна и жълт картон на национала, което съвсем влуди треньора. Факт - подобно поведение може да донесе червен картон особено в зависимост от думите. Но също така е вярно, че атаката беше повече от опасна и несправедливо спряна. Веднага след края на мача Младенов се извини на Стоянов за реакцията си.

Малко по-късно Мухар направи остър шпагат в краката на Давиде Мариани и директно беше изгонен. Заслужен ли е картонът? Бивши съдии анализираха, че нарушението е за жълт и червеният цвят е твърде пресилен. Защо? Двата критерия за червен картон са скорост и интензитет. Нарушението на Мухар не е с бутоните напред. Второ - контактът е долу, а не над глезена. На трето място - хърватинът играе за топката, а не с цел да контузи съперника. И на четвърто - свива краката, за да предпази противника и така не застрашава здравето му. Съвсем в края Стоянов показа пресилен жълт картон и на Жеферсон.

От началото на 2022 г. нито веднъж двамата водещи съдии Георги Кабаков и Волен Чинков не са получавали наряд за мач на ЦСКА. Най-конфузно беше назначението на Валентин Железов за вечното дерби, когато получи най-висока оценка от шефа си Виктор Кашай. А когато медиите гръмнаха, че на осмия в ранглистата се дава най-големия мач на България, унгарецът веднага замаза ситуацията, пращайки Кабаков на "Лудогорец" - "Левски". Вероятно по подобен начин прочулия се с прякора КЕШай в България бивш арбитър ще постъпи с престоящото дерби "Локомотив" (Пд) - ЦСКА в петък. Дербито между втория и третия от миналото първенство няма никакво значение за титлата. Хегемон Х и неговите подопечни из Делиормана и Бояна отдавна пият шампионско шампанско, галени нежно от слугинажа на КЕШай.

Източник: Topsport.bg

Последни новини